compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Whitney

Whitney

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

biografie, documentaire, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Whitney
Whitney: Bobby Brown (Zichzelf)
Whitney: Bobby Brown (Zichzelf)
Delen op facebook
Whitney
Nederlandse première: 9-8-2018
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2018, 120 min,
Het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston. Aan de hand van origineel materiaal en archiefbeelden, en ondersteund door interviews met familieleden en collega's, wordt er een unieke kijk gegeven in het leven van Whitney.
trailer en bijzonderheden over Whitney
De regisseur was heel kritisch tijdens de selectie van interviewfragmenten, waardoor veel interviews, zoals met Jennifer Hudson, niet in de film te zien zijn.
Aanloop van Whitney
Regisseur Kevin Macdonald is bekend van The Last King of Scotland (2006), Marley (2012) en Touching the Void (2003). Hij won eerder een Oscar voor de documentaire "One Day in September (1999)
BioscoopAgenda van Whitney

Whitney in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De documentaire Whitney, over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston, is geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void). Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.