compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kevin Costner

Kevin Costner

Kevin Costner: films, nieuws

 

Biografie van Kevin Costner

Diane Lane en Kevin Costner in Let Him Go
Diane Lane en Kevin Costner in Let Him Go
Kevin Costner werd geboren in Californië maar zijn familie verhuisde vervolgens vaak. Als tiener deed hij aan zingen, schrijven en poëzie. In 1973 ging hij naar de universiteit om bedrijfskunde te studeren. Tegelijkertijd nam hij acteerlessen en besloot na korte tijd zijn baan op te geven om zich volledig op het acteren te storten.

De eerste speelfilm waarin Costner verscheen was "Chasing Dreams (1982). In de jaren tachtig speelde hij nog in onder meer "The Big Chill" (1983) en "The Untouchables" (1987, met "Sean Connery" en "Robert De Niro"). De film waarmee Kevin Costner echter voor altijd zal worden geassocieerd is het door hemzelf geregisseerde "Dances with Wolves" (1990) waarin hij als westerling kennismaakt met Indiaanse bevolking.

Costner groeide uit tot absolute Hollywood-superster en speelde in de jaren negentig in diverse miljoenenproducties als "Waterworld", "The Postman" en "Message in a Bottle". Meer recentelijk was hij nog op het witte doek te bewonderen in "The Guardian" (met "Ashton Kutcher") en in "Mr. Brooks" (met "Demi Moore").

Trivia over Kevin Costner

Heeft drie kinderen.

Kreeg het aanbod van Tarantino om in "Kill BillL Vol. 1" te spelen maar wees het af.

Kevin Costner In het nieuws

Jessica Chastain, Copyright 2017 ArjoFrank Fotografie

Jessica Chastain bij de première Molly's Game

23-12-2017 De film Molly's Game gaat tweede kerstdag officieel in première. Vorige week was Jessica Chastain voor een speciale première in Amsterdam. Zoals je kunt verwachten van BiosAgenda: we waren erbij.

2016 LAIKA, Inc / Focus Features

Speelweek 34: nieuw in de bios!

24-8-2016 Er komen in de laatste week van augustus zeven nieuwe films uit, waaronder een animatie en een remake van een klassieker. De film van de week is Kubo and the Two Strings.

TV-tip: The Bodyguard, 20:30 op NET5

25-7-2016 Een popzangeres krijgt een voormalige presidentiële lijfwacht na diverse bedreigingen. Eerst hebben zij ruzie over de bescherming, maar later bloeit er ook wat tussen hun op. Met Whitney Houston en Kevin Costner.

Speelweek 12: nieuw in de bioscoop

19-3-2014 Maart is nu halverwege en het lijkt erop dat het een echte arthouse maand gaat worden. Zo ook deze week met zes nieuwe titels die vooral arthouse liefhebbers zal aanspreken. De film van de week is August: Osage County.

Christoph Waltz en Jamie Foxx spelen nog steeds in de film.

'Kurt Russell stapt uit Django Unchained'

11-5-2012 De cast van Django Unchained blijft maar wijzigingen ondergaan. Althans: er zijn geruchten dat Kurt Russell van de set is gelopen.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Kevin Costner Feiten

Kevin Costner in Let Him Go
acteur, montage, producent, regisseur
Geboren 18-1-1955
Kevin Costner speelde in talloze enorme Hollywoodproducties. Zijn bekendste film is ongetwijfeld Dances with Wolves, maar ook The Postman, Waterworld en Mr. Brooks zijn bekende Costner-producties.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

68 films in Groningen deze week

68 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 21:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl