compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Wild Rose

Wild Rose

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Wild Rose
Jessie Buckley (Rose-Lynn Harlan)
Jessie Buckley (Rose-Lynn Harlan)
Delen op facebook
Wild Rose
Nederlandse première: 16-5-2019
Groot-Brittannië, 2018, 101 min,
Jonge Schotse moeder Rose-Lynn droomt ervan om een countryster te worden in Nashville. Intussen ploetert ze in Glasgow en haar moeder probeert haar weer met beide benen op de grond te krijgen. Muziek heeft echter een betoverende werking.
Wild Rose trailer en bijzonderheden
De film ging in première tijdens TIFF in Toronto in 2018. Actrice Jessie Buckley won de kritiekprijs voor beste actrice tijdens Dublin International Film Festival 2019.
Aanloop
Regisseur Tom Harper en actrice Jessie Buckley werkten samen in 2016 aan de tv-serie 'War & Peace', een adaptatie van de roman 'Oolog en vrede' van Leo Tolstoj. Jessie Buckley maakte eerder naam als deelnemer aan het tv-programma I'd Do Anything, waar ze tweede werd en favoriet was van Andrew Lloyd Webber.
Julie Walters speelde zelf een zangeres in Mamma Mia! (2008), ze werd bekend bij het grote publiek met de films Billy Elliot (2000) en Calendar Girls (2003), maar ze is vooral bekend als de heks Molly Weasley in de Harry Potter serie, vanaf Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) tot en met "arry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" (2011).
Wild Rose - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wild Rose in de bioscoopSynopsis distributeur
Zo lang als ze zich kan herinneren, droomt Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) er al van om ??naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen. Haar moeder Marion (Julie Walters) heeft haar buik vol van Rose-Lynns Nashville-onzin. Als voornaamste zorgdrager voor Rose Lynn’s kinderen wil ze dat haar dochter eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor haar leven. Een hartverwarmende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waar je onmogelijk stil bij kunt blijven zitten.