compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Woman at War

Woman at War

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

Pitch van Woman at War

Delen op facebook
Woman at War
Nederlandse première: 27-12-2018
Frankrijk, IJsland, Ukraïne, 2018, 101 min,
Halla is een vijftigjarige vrouw uit Reykjavik die naast haar gewone bestaan milieuactivist is en de oorlog verklaart aan de IJslandse aluminiumindustrie. Ze moet deze taak onverwachts combineren met het adoptiemoederschap.

Woman at War trailer en bijzonderheden

IJsland zond deze film in voor de Golden Globes in 2019 en de Oscars in 2018 als nominatie voor beste buitenlandse film.
Trailer van Woman at WarBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Woman at Warhttps://i1.ytimg.com/vi/gamsxxCVK9c/hqdefault.jpg2018-11-19

Aanloop

Regisseur Benedikt Erlingsson maakte in 2013 Of Horses and Men.

Woman at War - Bioscopen, Tijden & Tickets

Woman at War in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot 'de Bergvrouw' voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen. Woman at War is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige Of Horses and Men heeft gemaakt. De IJslandse Oscarinzending werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en is winnaar van de Lux Film Prize 2018.

Productiemaatschappij: Aide aux Nouvelles Technologies (support), Fondation GAN pour le Cinéma (support), Gulldrengurinn, Icelandic Film Center (support), Köggull Filmworks, L'Aide aux Cinémas du Monde (support), Ministry of Culture of Ukraine (support), Nordisk Film- & TV-Fond (support), Slot Machine, Solar Media Entertainment (co-producer), The Creative Europe Programme of the European Unio, Ukrainian State Film Agency (support), Vintage Pictures