compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Writing with Fire

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch

In Writing with Fire wapenen Dalit-vrouwen (de zogenaamde laagste kaste) zich met smartphones en doorbreken nieuwstradities met een aandacht voor andere problematieken dan de traditioneel door mannen gedomineerde nieuwsmedia.
Delen op facebook
Writing with Fire
Nederlandse première: 31-3-2022
India, 2021, 94 min,

Bekijk bij:

Writing with Fire trailer en bijzonderheden

De film won 22 filmprijzen, waaronder de Special Jury Award: Impact for Change en de Audience Award tijdens het Sundance Film Festival (2021).

Trailer van Writing with FireBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Writing with Firehttps://i1.ytimg.com/vi/WdvSdA3CY50/hqdefault.jpg2022-02-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Writing with Fire - Bioscopen, Tijden & Tickets

Writing with Fire in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Writing with Fire zien? Koop of huur de film hier:De nieuwsmedialandschap wordt gedomineerd door mannen, maar dan verschijnt de enige krant van India die wordt gerund door Dalit-vrouwen (de zogenaamde laagste kaste).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Writing with Fire volgt het verhaal de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India die volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land. In een nieuwslandschap dat volledig wordt gedomineerd door mannen uit de elite, doorbreken hoofdredacteur Meera en haar hechte team aan journalisten – gewapend met alleen hun smartphones – conventies, zowel aan de frontlinies als binnen de grenzen van hun eigen huis. Het is een actuele en inspirerende documentaire over vrouwelijke journalisten die elkaar ondersteunen om zo te herdefiniëren wat het betekent om krachtig te zijn in een samenleving die tegen hen lijkt te zijn.
Writing with Fire is niet met Engelse ondertiteling maar heeft Nederlandse ondertiteling Alleen voor movies that matter is er ook Engelse ondertiteling.
Writing With Fire is genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Documentary Feature. Deze indrukwekkende film laat het verhaal zien van een nieuwsplatform in India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de laagste kaste. Op 27 maart 2022 vindt de 94e Academy Award uitreiking plaats in Los Angeles.

Productiemaatschappij: Black Ticket Films