compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Yuli

Yuli

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

biografie, drama, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Yuli
Carlos Acosta (Zichzelf)
Carlos Acosta (Zichzelf)
Delen op facebook
Yuli
Nederlandse première: 13-6-2019
Cuba, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, 2018, 104 min,
Cuba, jaren ’80. Yuli weet de schoolbanken te vermijden en groeit op in de straten van Havana. Zijn vader stuurt hen naar de Nationale Balletacademie van Cuba in de hoop dat hij zijn talenten niet verkwanselt. Het duurt even, maar Yuli wordt toch gegrepen door de kunst en ziet voor zichzelf een ander toekomst.
trailer en bijzonderheden over Yuli
Gebaseerd op de autobiografie 'No Way Home: A Cuban Dancer's Story' van Carlos Acosta. Acosta wordt gezien als "de grootste mannelijke danser van zijn generatie". Hij danste met het Royal Ballet voor 17 jaar, alsook English National Ballet, Ballet Nacional de Cuba, Houston Ballet en American Ballet Theatre.
Aanloop van Yuli
Carlos Acosta was zelf eerder te zien in "Day of the Flowers" (2013) en New York, I Love You (2009).
De Spaanse actrice en regisseur Icíar Bollaín regisseerde eerder Flores de otro mundo (1999) , Te doy mis Ojos (2003) en También la lluvia (2010).
BioscoopAgenda van Yuli

Yuli in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste donkere danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.