compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Yuli

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van Yuli

Carlos Acosta (Zichzelf)

Carlos Acosta (Zichzelf)

Delen op facebook
Yuli
Nederlandse première: 13-6-2019
Cuba, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, 2018, 104 min,

Cuba, jaren ’80. Yuli weet de schoolbanken te vermijden en groeit op in de straten van Havana. Zijn vader stuurt hen naar de Nationale Balletacademie van Cuba in de hoop dat hij zijn talenten niet verkwanselt. Het duurt even, maar Yuli wordt toch gegrepen door de kunst en ziet voor zichzelf een ander toekomst.

Bekijk bij:

Cinemember

Yuli trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de autobiografie 'No Way Home: A Cuban Dancer's Story' van Carlos Acosta. Acosta wordt gezien als "de grootste mannelijke danser van zijn generatie". Hij danste met het Royal Ballet voor 17 jaar, alsook English National Ballet, Ballet Nacional de Cuba, Houston Ballet en American Ballet Theatre.

Trailer van YuliBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Yulihttps://i1.ytimg.com/vi/Dd2LhNqrmPA/hqdefault.jpg2019-04-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Carlos Acosta was zelf eerder te zien in "Day of the Flowers" (2013) en New York, I Love You (2009).
De Spaanse actrice en regisseur Icíar Bollaín regisseerde eerder Flores de otro mundo (1999) , Te doy mis Ojos (2003) en También la lluvia (2010).

Yuli - Bioscopen, Tijden & Tickets

Yuli in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Yuli zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Cuba, jaren ’80. Yuli weet de schoolbanken te vermijden en groeit op in de straten van Havana. Zijn vader stuurt hen naar de Nationale Balletacademie van Cuba in de hoop dat hij zijn talenten niet verkwanselt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste donkere danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Productiemaatschappij: BBC Films, Eurimages (in collaboration with), Galápagos Media, Hijo de Ogún, Instituto Cubano del Arte e Industrias Cinematográ, Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audi, Match Factory Productions, Morena Films, Movistar+ (in collaboration with), Potboiler Productions, Producciones de la 5ta Avenida

Cast & Regisseur

Santiago Alfonso

Pedro Acosta
Fidel Castro

Zichzelf (archive footage) (uncredited)
Yailene Sierra

Professora 1
Laura De la Uz

Maestra Chery