compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Zagros

Zagros

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van Zagros
Zagros: Halima Ilter (Havin)
Zagros: Halima Ilter (Havin)
Delen op facebook
Zagros
Nederlandse première: 28-6-2018
België, 2017, 102 min,
De vrouw van een jonge Koerdische herder wordt beschuldigd van overspel. Zij ontvlucht het dorp samen met haar dochter naar Brussel. Zagros is overtuigd dat haar onrecht is aangedaan en reist haar achterna. Eenmaal in Brussel gaat Zagros toch twijfelen.
trailer en bijzonderheden over Zagros
De film won Grand Prix voor Beste Film tijdens Film Fest Gent.
Aanloop van Zagros
Speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa.
BioscoopAgenda van Zagros

Zagros in de bioscoop

Wil je Zagros zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een jonge Koerdische herder (Feyyaz Duman) die moet kiezen tussen de eer van zijn familie en de liefde voor zijn vrouw (Halima Ilter) die beschuldigd wordt van overspel.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros langzaamaan tot wanhoop drijft.
Zagros is het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische cineast Sahim Omar Kalifa. Zijn drie eerdere korte films werden samen geselecteerd voor maar liefst 250 festivals en kaapten er in totaal 97 prijzen weg. Zowel Baghdad Messi als Bad Hunter haalden bovendien de shortlist van de Oscars.
Ook Zagros heeft vele prijzen ontvangen waaronder de publieksprijs en de prijs voor beste regie op het Arras Film Festival 2017 en de Grand Prix of het Filmfestival van Gent.