compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Zatôichi

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Zatôichi

Zatôichi 1

Zatôichi 1

Delen op facebook
Zatôichi
Nederlandse première: 5-2-2004
Japan, 2003, 116 min,

Japan, 19e eeuw. Zatoichi is een blinde die zijn kostje verdient met gokken en het geven van massages. Achter dit nederige uiterlijk gaat echter een meester-zwaardvechter schuil. Tijdens zijn omzwervingen belandt hij in een bergdorp dat in de greep is van de Ginzo-bende, die de Ronin Hattori hebben gerecruteerd. Zatoichi neemt het op tegen de bende en met zijn razendsnelle zwaard is hij klaar voor de confrontatie.

bijzonderheden

Openingsfilm van het IFFR 2004. De figuur Zatoichi is één van de populairste personages uit het Japanse historische film. Er zijn talloze films en tv-series gemaakt met Zatoichi als hoofdpersoon. Zatoichi stond bijvoorbeeld ook model voor de film Blind Fury (1989) met Rutger Hauer in de hoofdrol. 'Zatôichi' kan gezien worden als een ode aan de oudere Zatoichifilms en het werk van Akira Kurosawa. Won de Gouden Leeuw én de publieksprijs voor de Beste Regie op het Filmfestival van Venetië, en de publieksprijs op het Filmfestival van Toronto (2003). De eerste kostuumfilm van de Japanse regisseur/acteur Takeshi Kitano, die zelf de hoofdrol speelt.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Takeshi Kitano (Japan, 1947) gaf al snel de brui aan zijn (technische) universitaire studie en maakte vanaf 1973 deel uit van het komische duo 'Two Beats'. Vervolgens speelde hij in een aantal films de hoofdrol. Sinds zijn regiedebuut in 1989 (Violent Cop) geldt Kitano als een van de belangrijkste en meest veelzijdige filmmakers van Japan.

Zatôichi - Bioscopen, Tijden & Tickets

Zatôichi in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Asahi National Broadcasting Company, Bandai Visual Co. Ltd., Dentsu Inc., Office Kitano, Saitô Entertainment, Tokyo FM Broadcasting Co. Ltd.

Cast & Regisseur

Tadanobu Asano

Hattori Genosuke
Takeshi Kitano

Zatôichi/Ichi (as Beat Takeshi)
Ittoku Kishibe

Boss Inosuke Ginzo
Yui Natsukawa

O-Shino, Hattori's Wife