compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Episode 3' openingsfilm IDFA

'Episode 3' openingsfilm IDFA

Documentaire Renzo Martens opent 21ste editie documentairefestival

8-10-2008 Op 20 november start de 21ste editie van het International Documentary Flimfesival Amsterdam (IDFA) met de vertoning van de documentaire Episode 3 van Renzo Martens in Pathé Tuschinski.

Delen op facebook

In de film brengt Martens de gefilmde armoede als belangrijkste exportproduct van Afrika aan het licht. Hij constateert daarbij dat de hoofdpersonen van dit soort films nauwelijks meeprofiteren van de enorme winsten die op hun armoede worden gemaakt. Martens start daarop een project in Congo om de bevolking bewust te maken van hun armoede als kapitaalgoed.

Ook Martens' vorige film Episode 1, waarin hij de economie van filmbeelden in Tsjetsjenië onderzoekt, was op het IDFA te zien. Het festival koos Episode 3 als openingsfilm, omdat de film vragen oproept over thema's die ook elders in het IDFA programma aan bod komen. Veel films gaan over Afrika en de beeldvorming over dit continent in het Westen.

Tijdens het IDFA worden gedurende 10 dagen ruim 300 korte en lange documentaires getoond. Het festival start op 10 november. Op 15 oktober wordt de programmering bekendgemaakt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.