compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'The Square' wint European Film Awards

'The Square' wint European Film Awards

Eén Nederlander valt in de prijzen

11-12-2017 'The Square' heeft de meeste prijzen gewonnen tijdens de dertigste editie van de European Film Awards. De Zweedse film won onder andere de onderscheiding voor beste film.

Delen op facebook
De Deense acteur Claes Bang kreeg een onderscheiding voor beste acteur in de film The Square.

De Deense acteur Claes Bang kreeg een onderscheiding voor beste acteur in de film The Square.

De film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund won daarnaast ook de onderscheiding voor beste script, beste regisseur, beste acteur (acteur Claes Bang), beste decorbouwer en beste comedy.

De European Film Awards moeten de Europese tegenhanger zijn van de Amerikaanse Oscar-uitreiking. Het is een jaarlijk initiatief van de European Film Academy om Europese filmprestaties te erkennen.

Beste actrice
De onderscheiding voor beste actrice ging naar de Hongaarse actrice Alexandra Borbély voor haar rol in On Body and Soul.

De Franse actrice en regisseuse Julie Delpy werd gelauwerd voor haar Europese bijdrage aan de wereldcinema.

Nederlandse winnaar
Leendert van Nimwegen werd bekroond voor zijn make-up-werk in de Neder-western Brimstone (2016) van regisseur Martin Koolhoven, maar dit was voor de uitreiking al bekend.

Andere Nederlandse genomineerden vielen niet in de prijzen. Het ging hier om de korte film "Information Skies" van Daniël van der Velden en Vinca Kruk en de asielzoekersdocumentaire Stranger in Paradise van Guido Hendrikx.

The Square
The Square gaat over een museumconservator die heel begaan met de wereld is (of dat mensen wil doen geloven) en een tentoonstelling voor tolerantie en solidariteit voorbereidt. De tentoonstelling, genaamd The Square, moet mensen uitnodigen om een onzelfzuchtige daad te verrichten. Maar alles loopt anders dan verwacht als zijn telefoon en portemonnee worden gestolen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.