compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Adil & Bilall over hun Hollywood succes
Eye witness report

Adil & Bilall over hun Hollywood succes

Interview met de regisseurs van Bad Boys For Life

BiosAgenda.nl interviewt de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah over hun zeer succesvolle Hollywood-debuut Bad Boys For Life, hoe het is om met sterren als Will Smith en Martin Lawrence te werken en over one-takers.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ze waren al de Bad Boys van de Cinema van België en Nederland met titels als Black (2015) en Patser (2018). Wat al een bijzonder verhaal op zich zou moeten zijn, maar toen was ineens Hollywood aan de telefoon: hun jeugdhelden willen dat zij hun nieuwste film gaan regisseren.


De avond ervoor reikten ze een award uit voor de Beste Korte Film volgens een internationale jury (na screenings in 28 landen) tijdens Shortcutz aan de film Tienminutengesprek. Maar vanochtend vroeg zitten ze al fris bij voor een marathon aan interviews deze dag, die uiteindelijk 's avonds laat wordt afgesloten bij het tv-programma Jinek.


BiosAgenda.nl wilde al heel lang deze regisseurs interviewen, ze vielen al op met hun korte film Broeders (2011). Toen de film Black uitkwam in Nederland viel dat zo'n beetje tegelijk met het nieuws dat Eddie Murphy hun had gestrikt (Belgisch duo maakt Beverly Hills Cop 4) en vlak voor de opnames van Patser begonnen werd het ons duidelijk dat de regisseurs de opnames voor Bad Bays 3 aan hun neus voorbij lieten gaan want alles was al klaar om de film Patser — met Ali B — te gaan draaien.
Bilall Fallah, Adil El Arbi, ArjoFrank Fotografie

Bilall Fallah, Adil El Arbi, ArjoFrank Fotografie


Het kwam dan ook als een verrassing voor ons toen wij begin januari 2018 berichtten Regisseurs Patser maken Bad Boys III. Wat eigenlijk wel bijna logisch leek als je Patser gezien had, wat in vele opzichten leek als een voorstudie voor Bad Boys III.


Enkele dagen voor het interview mogen we de film zien en verbaasd en enthousiast verlieten wij de bioscoop. Wat een vakkundigheid, humor en intelligentie zat er in deze film. Uiteraard wilden we daar alles van weten.

Wanneer we eindelijk aan de beurt zijn om te interviewen: zijn de heren zeer geanimeerd en worstelen we nog met de keuze voor vragen in de beperkte tijd die we hebben. Wat levert nieuwe informatie op en wat verwachten we dat anderen toch ook gaan vragen.

Wat weten we al? De Bad Boys zijn weer samen voor een laatste rit. Om de meedogenloze Armando Armas, de leider van een drugskartel in Miami, te verslaan, moeten Marcus en Mike lid worden van een nieuw eliteteam, dat door de politie van Miami is opgericht, genaamd AMMO.

We besluiten om niets te vragen over de love interest Rita van Mike Lowery (Will Smith) gespeeld door Paola Nunez, of over de jonge wapenexpert Kelly (Vanessa Hudgens), of over hun geplaagde chef Howard (Joe Pantoliano)? Of de verschillende rollen die DJ Khaled, heeft in de film als acteur en als muziekproducent?

We zijn benieuwd hoe het nu is als net bekend is geworden dat je film nummer 1 is in de VS, hoe het is om je idolen te interviewen en hoe het nu is om in een krottenwijk in Mexico te filmen? We besluiten het geheel in stijl als een one-taker op te nemen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.