compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bilal Wahib op lijst Europese rijzende sterren

Bilal Wahib op lijst Europese rijzende sterren

Bilal Wahib — bekend van De Libi, Taal is zeg maar echt mijn ding en Broeders — staat in de top 10 van rijzende Europese jonge acteurs. De meest belovende acteur wordt gekozen tijdens de70e Berlin International Film Festival (20 february – 1 maart 2020).

Bilal Wahib tijdens de première van De Libi © 2019 Arjo Frank

Bilal Wahib tijdens de première van De Libi © 2019 Arjo Frank

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Volgens de jury-rapport „Bilal Wahib is de jongste van onze rijzende sterren. En hij bezit alle glorie en de pijn die horen bij het jong zijn. Wanneer je hem in zijn films ziet, word je geraakt door zijn kinderlijke zachtheid, gegrepen door zijn rauwe wreedheid, opgeschud door zijn oprechte angsten. Met andere woorden: je bent geboeid door zijn authentieke energie. Je realiseert je dat hij met zijn energie de valkuilen van deze vreemde bedrijfstak kan vermijden. Hij kan de deur naar een succesvolle toekomst openen, zonder een spoor van wrok."

Bilal Wahib speelde eerder in "De Libi" (2019), "Taal is zeg maar echt mijn ding" (2018), "Broeders" (2017) en "De Held" (2016). Vanaf 2 april 2020 is hij te zien in "Paradise drifters" over drie dak- en thuisloze jongvolwassenen, die moeten zien te overleven in de rafelranden van de samenleving.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.