compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Paradise drifters

Paradise drifters

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Paradise drifters

Jonas Smulders (Lorenzo)

Jonas Smulders (Lorenzo)

Delen op facebook
Paradise drifters
Nederlandse première: 2-4-2020
Nederland, 2020, 85 min,
In Paradise Drifters verlaat Yousef de jeugdinrichting, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is zwanger van een loverboy. Lorenzo wil met drugssmokkel snel geld verdienen. Ze vertrouwen elkaar nog niet echt, maar reizen af naar het zuiden. Ze komen terecht in een wide wereld en zijn op elkaar aangewezen.

bijzonderheden

De opnamen vonden plaats in Marseille, Barcelona en Amsterdam.

Paradise Drifters werd geselecteerd voor Berlinale en International Film Festival Rotterdam 2020.

Aanloop

Het speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg, die eerder hoge ogen gooide met zijn korte films (Cowboys Janken Ook, A Hole in my Heart) en twee Gouden Kalveren voor zijn TV-drama Geen Koningen In Ons Bloed.

Jonas Smulders (Niemand in de Stad), Bilal Wahib (Broeders) en de nieuwe ontdekking Tamar van Waning (Dream School)

Paradise drifters - Bioscopen, Tijden & Tickets

Paradise drifters in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Paradise Drifters is een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen. In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich en reizen Chloe, Lorenzo en Yousef richting het zuiden van Europa. In de periferie van de samenleving vechten ze zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht is een kat- en muisspel tussen de drie. Ze wantrouwen en gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken. Vertrokken vanuit verschillende achtergronden, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht opzoek naar verbinding en geborgenheid.

Productiemaatschappij: Neo, Pupkin Film

Huidige prijsvraag

Nieuws over Paradise drifters