compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscopen weer open

Bioscopen weer open

Mondkapjes vanaf 1 december verplicht

De bioscopen en publieke ruimtes, zoals bibliotheken en theaters mogen weer open naar het niveau van twee weken geleden. Vanaf 1 december zijn mondkapjes in publieke ruimtes verplicht. De nieuwe 'soepeler' maatregelen gelden tot medio januari 2021.

Delen op facebook
Bioscopen weer open

Bioscopen weer open

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Minister-president Rutte gaf aan dat er geen aanleiding meer is voor striktere maatregelen, maar de situatie is zo dat er beperkt wat versoepelingen mogelijk zijn. In de privésfeer blijven mag men niet meer dan drie mensen thuis ontvangen, wat in ieder geval gevolgen heeft voor het Sinterklaasfeest.

De maatregelen worden versoepeld, maar minister De Jonge gaf aan dat hoewel de cijfers zich positief ontwikkelen, maar nog steeds te hoog zijn. Voorlopig gelden de nieuwe maatregelen tot half januari 2021. Wel wordt opnieuw medio december geëvalueerd of er ook een verruiming van maatregelen voor de horeca.

Verlichting maatregelen

Bioscopen, musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van twee weken open en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal drie mensen thuis ontvangen en met maximaal vier mensen buiten zijn. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, blijft het belangrijk dat we de aantallen contacten beperken. Daarom blijven evenementen verboden en is er een algehele sluiting van de horeca. Ook geven we het virus geen lift: boek en maak geen reizen naar het buitenland tot medio januari, tenzij dat strikt noodzakelijk is.

Bioscoopagenda's worden weer gepubliceerd

Biosagenda publiceert weer de agenda's van alle bioscopen in Nederland die vanaf donderdag weer open gaan. Er komen donderdag gaan er maar liefst 11 films in première.

Mondkapjesplicht

De nieuwe corona-wet gaat per 1 december in en vanaf dat moment zijn mondkapjes verplicht in publieke gebouwen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.