compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 20 2009

Box Office Update - week 20 2009

Angels & Demons aan top

19-5-2009 Zoals gisteren reeds bericht staat Angels & Demons deze week op nummer één. Star Trek is één plaats gezakt. Andere nieuwkomer is Coraline op de zesde plaats.

Delen op facebook

Angels & Demons, het vervolg op The Da Vinci Code naar de boeken van Dan Brown, behaalde dit weekend de eerste plaats in de top tien. De film haalde ruim boven de miljoen euro op. Dit is al twee keer zoveel als Star Trek in twee weken heeft opgebracht.

Angels & Demons veroorzaakte één grote verschuiving. Star Trek, X-Men Origins: Wolverine, 17 Again en He's Just Not That Into You zakten allemaal één plaats en belandden respectievelijk op de tweede, derde, vierde en vijfde plaats. Coraline kwam deze week binnen op de zesde plaats. De pixaranimatie over een meisje dat een andere wereld ontdekt achter een deur in haar nieuwe huis, trok 70 duizend bezoekers.

The Reader behield de zevende plaats, Knowing zakte van de vijfde naar de achtste plaats en Monsters vs. Aliens van de zesde naar de negende. Op de tiende plaats staat de laatste nieuwkomer deze week: Sunshine Cleaning, over twee zussen die een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in misdaadlocaties starten.

Deze week zal Night at the Museum 2 in 100 zalen draaien en waarschijnlijk ook wel veel bezoekers krijgen. In dit vervolg op Night at the Museum komt opnieuw een totaal natuurhistorisch museum tot leven wanneer Ben Stiller op het scherm verschijnt. In Fighting wordt Channing Tatum geïntroduceerd in de wereld van de straatgevechten.

The Young Victoria vertelt over de eerste turbulente jaren van de heerschappij van koningin Victoria. Verder draait vanaf donderdag Casanegra, nummer één filmhit in Marokko, over twee jeugdvrienden die dromen van een betere toekomst en hierdoor in louche zaken terecht komen. In het Chileense drama La buena vida kruisen de levens van een kapper, een hulpverleenster en een muzikant elkaar.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.