compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Carice van Houten voice-over DE BEZETTE STAD

Carice van Houten voice-over DE BEZETTE STAD

De nieuwe documentaire DE BEZETTE STAD van Steve McQueen

Carice van Houten spreekt de voice-over in voor de nieuwe documentaire De Bezette Stad (internationale titel: Occupied City), geregisseerd door filmmaker Steve McQueen. De film is vanaf 23 november te zien in de bioscoop.

Still uit De Bezette Stad

Still uit De Bezette Stad

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De documentaire De Bezette Stad gebaseerd op het boek Atlas van een Bezette Stad: Amsterdam 1940-1945 van Bianca Stigter, maakte eerder dit jaar wereldwijd indruk tijdens de première op het filmfestival van Cannes, waar het een nominatie ontving voor de Golden Eye Award.

"Dit was een geweldige kans om samen te werken met Carice van Houten, een van de beste actrices van haar generatie, die ik al langer bewonder. Het vakmanschap en de zorg waarmee Carice de tekst benaderde was ongelooflijk. Deze emotionele reis volbrengen was geen geringe prestatie" aldus regisseur Steve McQueen.

Over de docu
De Bezette Stad brengt het verleden en het heden op indringende wijze samen, geïnspireerd door het boek Atlas van een Bezette Stad: Amsterdam 1940-1945 van Bianca Stigter.

Steve McQueen weeft twee intrigerende portretten ineen: het ene onthult tot in detail de Nazi-bezetting die Amsterdam nog steeds achtervolgt, terwijl het andere een levendige reis biedt door de recente jaren van pandemie en protest. Wat naar voren komt, is zowel ontroerend als hoopgevend, en het biedt een diepgaande meditatie over geheugen, tijd en de toekomst die voor ons ligt.

De Bezette Stad is een productie van Family Affair Films (Three Minutes - A Lengthening, White Berry, Zomervacht) in coproductie met Lammas Park en VPRO en komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Fonds, Film4, A24 en Regency Enterprises.

Distributeur September Film brengt DE BEZETTE STAD op 23 november uit in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.