compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Steve McQueen

Steve McQueen

Steve McQueen: films, nieuws

 

Biografie van Steve McQueen

Steve McQueen is een Brits regisseur die opgroeide in London. Zijn films Hunger en Shame maakte grote indruk. Met zijn derde film 12 Years a Slave werd hij wereldberoemd en won hij de Oscar voor Beste Film.

Steve McQueen groeide op in London waar hij ook studeerde. Na zijn studie ging hij zich ging toeleggen op het maken van korte films waarin hij vaak zelf te zien was.

McQueens eerste lange speelfilm was Hunger, over de IRA-leden die in in 1981 in hongerstaking gingen. De hoofdrol werd gespeeld door Michael Fassbender. Hem zien we ook terug in zijn tweede film Shame, over een man met een seksverslaving.

Na het succes van Hunger werd McQueen door Brad Pitt en zijn productiemaatschappij Plan B. Daar maakte hij 12 Years a Slave, een film die wereldwijd zeer goed ontvangen werd. De film won vele prijzen waaronder de Oscar voor Beste Film.

Trivia over Steve McQueen

Steve McQueen woont al jaren in Amsterdam met zijn vrouw en kinderen.

Steve McQueen In het nieuws

Still uit De Bezette Stad

Carice van Houten voice-over DE BEZETTE STAD

De nieuwe documentaire DE BEZETTE STAD van Steve McQueen

14-9-2023 Carice van Houten spreekt de voice-over in voor de nieuwe documentaire De Bezette Stad (internationale titel: Occupied City), geregisseerd door filmmaker Steve McQueen. De film is vanaf 23 november te zien in de bioscoop.

Still uit Munch

Rotterdams filmfestival opent met kunst

Steve McQueen, veel premieres en competities

1-1-2023 International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert het kunstwerk Sunshine State van Steve McQueen en het festival opent met de film Munch van Henrik Martin Dahlsbakken en sluit af met All India Rank van Varun Grover. Voorverkoop start 20 januari.

Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Viola Davis en Michelle Rodriguez in 'Widows' (c) 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Eerste beelden film Widows te zien (trailer)

4-6-2018 De eerste trailer van nieuwe film van de regisseur van 12 Years a Slave staat online. Het gaat om de thriller Widows van Steve McQueen (niet te verwarren met de acteur uit de jaren '60).

Nieuwe film voor McQueen

19-11-2014 Regisseur Steve McQueen zal weer in de regisseursstoel klimmen voor een nieuwe film, deze zal over de mensenrechtenactivist Paul Robeson gaan. Die ook bekend was als acteur in Othello en van het nummer Ol'Man River. Wie Robeson zal spelen is nog onbekend.

American Hustle poster, © Paradiso

Genomineerden Golden Globes 2014 bekend

13-12-2013 Op 12 januari 2014 wordt de 71e editie van een van de belangrijkste awardshows van Hollywood gehouden. 12 Years a Slave en American Hustle hebben met beiden acht nominaties de meeste kans op een Golden Globe.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Steve McQueen Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 9-10-1969
Steve McQueen is een Brits regisseur die opgroeide in London. Met zijn derde film 12 Years a Slave werd hij wereldberoemd en won hij de Oscar voor Beste Film.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

73 films in Eindhoven deze week

73 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 92 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl