compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Cast April, May en June uitgebreid

Cast April, May en June uitgebreid

13-8-2018 : Zojuist heeft Linda de Mol in een interview bekend gemaakt dat Tjitske Reidinga en Elise Schaap haar zussen spelen in de nieuwe Nederlandse film April, May en June. De opnames gaan eind augustus van start. De film zal vanaf 21 maart 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Delen op facebook
Elise Schaap (l) speelt 'May', Tjitske Reidinga speelt 'June' © 2018 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Elise Schaap (l) speelt 'May', Tjitske Reidinga speelt 'June' © 2018 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

June

Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen, 2011, Alles is familie, 2012) speelt June, een oermoeder die zichzelf helemaal wegcijfert voor haar kinderen: twee moeilijke pubers en een geadopteerd Chinees meisje met een flink ‘rugzakje’.

May

Elise Schaap (Ja, Ik Wil!, 2015, Weg van Jou, 2017) is te zien als de jongste zus May, die uiterst nonchalant in het leven staat. Ze woont nog bij haar moeder, weet geen baan langer dan een week vast te houden, en doet het bij voorkeur met getrouwde mannen.

April

Linda de Mol (Terug naar de kust, 2009, "Gooische vrouwen II", 2014), die het verhaal over de zussen April, May en June bedacht heeft, kruipt in de huid van oudste zus April. April is als tiener bij haar vader in Amerika gaan wonen, waar ze een bescheiden carrière als soapactrice heeft opgebouwd.

Ze heeft twee bijna volwassen kinderen en een echtgenoot, Howard, die het met de huwelijkse trouw de laatste tijd niet erg nauw neemt. De rol van de moeder van de zussen, Mies, zal gespeeld worden door Olga Zuiderhoek (Razend, 2011, Süskind, 2012). Bas Hoeflaak (Adios Amigos, 2016, Weg van Jou, 2017) is gecast als de autistische halfbroer van de zussen.


Het verhaal

Drie halfzusters, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: 'Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?' En vooral: 'Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

De film

De opnames van April, May en June gaan eind augustus van start. De regie is in handen van Will Koopman ("Gooische vrouwen, "2011, De Verbouwing, 2012) en het scenario werd geschreven door Frank Houtappels (Gooische Vrouwen 1+2, Chez nous, 2013).

April, May en June zal vanaf 14 maart 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.