compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Christian Bale wordt nieuwe Batman

Christian Bale wordt nieuwe Batman

12-9-2003 De Amerikaanse acteur Christian Bale is uitgekozen om de rol van Bruce Wayne te gaan spelen in een nieuwe film over de beroemde stripheld Batman. Producent Warner Bros. heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Christopher Memento Nolan zal de film, waarvan de opnamen in het begin van 2004 zullen starten, gaan regisseren. 'Ik zie Christian als dé personificatie van Bruce Wayne. Hij heeft precies de juiste balans tussen goed en kwaad in zich waar we naar opzoek waren', zo verklaarde Nolan.

Bale (29) brak door met de film Empire of the Sun (1987), in de rol van een jongen die probeert te overleven in een Chinees jappenkamp. Andere films waarin de acteur een rol speelde waren ondermeer "Swing Kids" (1993), Velvet Goldmine (1998) en Shaft (2000). Zijn grootste bekendheid kreeg hij met zijn rol van yuppie seriemoordenaar in American Psycho (2000).

Producent Warner Bros. is bezig om 'Batman' als product weer opnieuw op de kaart te zetten. De stripheld werd een kassucces nadat regisseur Tim Burton en acteur Michael Keaton de hitfilms Batman (1989) en Batman Returns (1992) maakten. De vervolgfilm Batman Forever (1995) onder leiding van regisseur Joel Schumacher met Val Kilmer in de hoofdrol kreeg echter een te hoog 'camp'-gehalte. De laatste poging, Batman & Robin (1997), met George Cloony in de rol van superheld, was commercieel gezien een regelrechte ramp die vele fans definitief deed afhaken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.