compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Christopher Plummer vervangt Kevin Spacey

Christopher Plummer vervangt Kevin Spacey

9-11-2017 Regisseur Ridley Scott heeft aangekondigd de scènes van de in opspraak geraakte Kevin Spacey — in de reeds aangekondigde film 'All the Money in the World' — opnieuw te filmen en Spacey's rol te laten overnemen door Christopher Plummer.

Delen op facebook
Kevin Spacey als de oude Jean Paul Getty © 2017 TriStar

Kevin Spacey als de oude Jean Paul Getty © 2017 TriStar

Eergisteren kondigde BiosAgenda.nl aan dat de premièredatum voor de VS 22 december blijft (Premièredatum nieuwste van Ridley Scott ongewijzigd). De Nederlandse première zou ongewijzigd blijven op 11 januari 2018.

Maar regisseur Ridley Scott heeft aangekondigd per direct te beginnen aan deze unieke 'reshoot' met Christopher Plummer (87) in plaats van Kevin Spacey èn de datum van 22 december als premièredatum in de VS te halen. Plummer is wereldwijd bekend als Captain Von Trapp in "Sound of Music"

Spacey (58) wordt beschuldigd van seksuele intimidatie door meer dan tien mannen en is sinds eind oktober van zijn voetstuk gevallen. Zo zijn de opnames van de populaire Netflix-Serie 'House of Cards' met Spacey in de hoofdrol gestaakt.

De film All the Money in the World gaat over de ontvoering van de 16-jarige John Paul Getty III in een poging om de stinkend rijke ondernemer losgeld te laten betalen.

Damage Control

Spacey had acht draaidagen, waarvan enkele met Mark Wahlberg en Michelle Williams, deze twee zullen ook deelnemen aan de 'reshoots'. Het is niet eerder voorgekomen dat zo laat nog in de eindproductiefase van een film opnieuw scènes worden herschoten. Maar om nog in aanmerking te kunnen komen voor de Oscars zal de film voor het einde van het jaar te zien moeten zijn in de bioscoop.

De studio TriStar Pictures was eergisteren al begonnen met 'damage control' door naar buiten te brengen dat "een film werk is van meer dan 800 acteurs, schrijvers, kunstenaars en technici die allen hard gewerkt hebben aan de film. Het zou niet terecht zijn dat al die mensen worden gestraft voor het gedrag van één persoon. Onder meer Ridley Scott, Mark Wahlberg en Michelle Williams staan volledig achter de release".

"Wel heeft Tristar Pictures besloten de film terug te trekken van het jaarlijkse AFI Fest in Los Angeles, waar de film de slotfilm zou zijn. Hoewel de film het meer dan verdient op het festival te schitteren, vindt de filmstudio het momenteel ongepast om met Spacey rode loper-evenementen te organiseren."

Toen werd ook aangekondigd dat alle geplande interviews met Scott, Wahlberg en Williams door zouden gaan. Hier zal nu ongetwijfeld wel verandering in komen nu er opnieuw gefilmd gaat worden. Distributeur The Searchers die de film in Nederland en België uitbrengt, had eergisteren aangekondigd 100% achter de film te staan.

De regisseur heeft eerder al ervaring opgedaan met het her-schieten van scènes voor een film. In 2000 overleed acteur Oliver Reed voor de einde van de opnames van de film Gladiator, naar verluid heeft Scott toen het scenario aangepast en enkele scènes met een body-double met Reed's hoofd erover heen geprojecteerd tijdens het montage-proces.

Volgens The Hollywood Reporter was Plummer sowieso de eerste keuze geweest van Scott, maar de studio dwong hem een bekendere acteur te nemen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.