compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > CinemAsia 2023 opent met ‘Return To Seoul’

CinemAsia 2023 opent met ‘Return To Seoul’

15e editie van CinemAsia Film Festival

Op 7 maart opent het 15e CinemAsia Film Festival met de première van Return to Seoul (2022) van de Frans-Cambodjaanse filmmaker Davy Chou — over een jonge vrouw op zoek naar haar thuis. Azië is het nieuwe filmcontinent en in Amsterdam te zien van 7 – 12 maart.

Park Ji-min als Frédérique Benoît of Freddie in Return to Seoul

Park Ji-min als Frédérique Benoît of Freddie in Return to Seoul

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

CinemAsia presenteert haar openingsfilm Return to Seoul in Studio/K
Regisseur Davy CHOU keert terug naar CinemAsia na het winnen van de CinemAsia Grand Jury Award in 2017 voor zijn film "Diamond Island".

Met zijn tweede speelfilm ‘Return To Seoul’, stelt Chou de universele vragen van het leven: Wie ben ik? Waar ben ik? Waar sta ik ten opzichte van anderen?

De 25-jarige Freddie is geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk. In een opwelling keert zij voor de eerste keer terug naar Zuid-Korea om zich met haar roots te verbinden. De krachtige jonge vrouw gaat op zoek naar haar biologische ouders. Haar reis van zelfontdekking brengt haar naar stille dorpjes en bruisende nachtclubs. In een tijdspanne van acht jaar neemt Freddie's leven verrassende wendingen aan. De debuterende actrice PARK Ji-min zet als hoofdrolspeelster een buitengewone prestatie neer, waardoor je als kijker volledig in de film wordt gezogen.

Davy Chou laat vanuit Los Angeles weten, na daar samen met hoofdrolspeelster PARK Ji-Min de Film Critics Next Generation Award te hebben gewonnen: „Het is een ongelofelijke eer om CinemAsia dit jaar te openen met ‘Return to Seoul’. Ik ben erg trots op het winnen van de CinemAsia Jury Award voor ‘Diamond Island’ in 2017. Het voelt dan ook erg speciaal om op het festival terug te keren met deze nieuwe film, waarvan ik hoop dat het onderwerp het publiek aan zal spreken. Ieder jaar weer brengt CinemAsia het beste van Aziatische cinema naar Nederland en doet dit op een geweldige manier. Ik kan niet wachten om het festival dit jaar te openen met ‘Return to Seoul’.”

Zowel regisseur Davy Chou als hoofdrolspeelster Park Ji-min zijn aanwezig bij de opening van CinemAsia Film Festival 2023.

Bekroonde coproductie genomineerd voor de 95e Oscars
Chou’s ‘Return To Seoul’ is een coproductie tussen verschillende landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea en Cambodja.

Sinds de wereldpremière op het Cannes Film Festival in mei 2022, in de sectie Un Certain Regard, heeft de film talloze prijzen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder de Award voor Best Director en Best New Performer bij de Asia Pacific Screen Awards.

Vorige maand werd de film als Cambodja's officiële inzending geselecteerd voor de shortlist in de categorie International Feature Film van de prestigieuze Academy Awards 2023. IMAGINE Filmdistributie brengt de film vanaf 13 april 2023 uit in Nederlandse bioscopen.

Verfrissende blik op het rijke Aziatische continent
CinemAsia, het enige pan-Aziatische filmfestival in Nederland, keert terug met een hybride festivaleditie. Dit jaar kan het publiek de rijkdom van Aziatische film en cultuur zowel digitaal als persoonlijk beleven in de drie filmtheaters Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU. Het programma varieert van blockbusters, arthouse juweeltjes tot inspirerende documentaires uit China, Hong Kong, Taiwan, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Myanmar, de Filippijnen en meer. Naast de filmvertoningen is er het jaarlijkse programma voor de industrie, CinemAsia FilmLAB en staan zoals gebruikelijk ook workshops, Q&A’s, de Asian food bazaar en een karaoke feest op het programma.

Geniet ook thuis: CinemAsia at Home
Elke laatste donderdag van de maand brengt CinemAsia een zorgvuldig geselecteerde film uit op het online demand platform 'CinemAsia at Home'.

De aankomende film is de première van de "Manchurian Tiger" van de Chinese regisseur GENG Jun. De film speelt zich af in het noordoosten van China, waar een man wraak probeert te nemen voor de dood van zijn hond, terwijl hij per ongeluk zijn familie en vrienden in de problemen brengt. Deze film komt uit bij CinemAsia at Home op donderdag 26 januari tijdens de Lunar New Year viering. Na de release is de film een maand beschikbaar.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.