compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Column: Amerikaanse Remakes

Column: Amerikaanse Remakes

18-3-2010 Nieuw op BiosAgenda.nl: een column over films, filmnieuws en meer.

Delen op facebook

Van de week werd het nieuws bekend dat de Millennium trilogie van Stieg Larsson ook in Amerika wordt verfilmd. Zowel de boeken als de Zweedse films zijn succesvol dus een Amerikaanse remake klinkt in eerste instantie niet onlogisch.

Ik hou echter mijn hart vast bij dergelijk nieuws: ik voorspel dat de Amerikaanse films verschrikkelijk zullen worden.

Bollywood, Nollywood en Whatever-wood ten spijt: De VS is het filmland bij uitstek. Maar wat Hollywood niet lijkt te begrijpen is dat ze van buitenlandse films moeten afblijven. Het resultaat is meestal niet om naar huis te schrijven. The Grudge? Slechte film als je het mij vraagt. Een ander voorbeeld is The Vanishing, een remake van Spoorloos wat weer gebaseerd is op het Gouden Ei van Tim Krabbé. Iedereen weet dat dat verhaal niet goed afloopt maar laat het maar aan Hollywood over om er een happy end aan vast te plakken.

Het mooiste aan de Millennium trilogie is het personage "Lisbeth Salander", in de films gespeeld door Noomi Rapace. Dit personage is een stugge, jonge vrouw die menselijk contact niet hoog in het vaandel heeft staan. Het zou me weinig verbazen als ze in de Amerikaanse versie gaat trouwen en kinderen krijgt.

Misschien valt het allemaal wel mee. Vanilla Sky is tenslotte ook een remake van Abre Los Ojos en dat is een goede film. De Zweedse Millennium films zijn echter zo goed dat een Amerikaanse versie het moeilijk gaat krijgen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.