compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De Punt best bekeken Telefilm ooit

De Punt best bekeken Telefilm ooit

Film over Molukse treinkaping trekt meer kijkers dan Studio Sport

6-5-2009 Met 802.000 kijkers is De Punt de best bekeken Telefilm sinds de start van het Telefilmproject tien jaar geleden. Bij de uitzending, afgelopen zondag, behaalde De Punt zelfs hogere kijkcijfers dan Studio Sport.

Delen op facebook

De Punt, geregisseerd door Gouden Beer-winnaar Hanro Smitsman en uitgezonden door de Evangelische Omroep, handelt over de tweede Molukse treinkaping in 1977 bij het Drentse plaatsje De Punt. Het uitgangspunt is Noor, de enige vrouwelijke kaper, die de kaping niet overleefde.

Op de site www.eo.nl/depunt is direct na de uitzending afgelopen zondag een levendige discussie losgebarsten met inmiddels meer dan vijfhonderd reacties. Veel respondenten schreven pas door deze 'indrukwekkende en aangrijpende' Telefilm voor het eerst kennis te hebben genomen van de motieven van de kapers. Ook domineert op de site de vraag wanneer de Nederlandse regering eindelijk excuses gaat maken voor de behandeling van de 'op dienstbevel' hier naartoe getransporteerde Molukkers.

De hoofdrolspelers in De Punt zijn Terence Schreurs, Gerson Oratmangoen, Anis de Jong en Martin Schwab. Jaap Spijkers en Kees Hulst spelen premier Den Uyl en minister van justitie Van Agt. Carel Donck en de Molukse Sylvia Pessireron schreven het scenario. Voor regisseur Hanro Smitsman (Skin), producenten Jaap Dronkert (Eigenheimers) en Emjay Rechsteiner (Suzy Q) was het ieder hun tweede Telefilm.

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema's. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het Stimuleringsfonds, het ministerie
van OCW en het CoBO, tevens de uitvoerder van het project.

De laatste twee Telefilms van dit seizoen zijn Julia's hart (zo 10 mei, 20.30 uur, Ned 2) en Stella's Oorlog (za 16 mei, 22.45 uur, Ned 2).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.