compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 20

Deze week in première: speelweek 20

16-5-2012 Het is woensdag en onze vaste lezers weten het inmiddels: nieuwe filmpremieres! Het zijn er deze week zes en we zetten ze even op een rij.

Delen op facebook

De film van de week is The Dictator. Sacha Baron Cohen speelt de wrede dictator Aladeen. Hij wordt ontvoerd en vervangen door een naïeve geitenhoeder. De echte dictator moet zijn weg zien te vinden in New York. Ook Anna Faris speelt in de film. Vergeet niet ons interview met haar te lezen!

Dan het Franse À l'aveugle. Een jonge vrouw wordt vermoord aangetroffen in haar eigen huis. De ervaren rechercheur Lassalle onderzoekt de zaak en wordt geïntrigeerd door de de blinde verdachte Narvik. Naar een idee van Luc Besson.

Dan het aangrijpende Oslo, 31. august. Dertiger Anders heeft bijna zijn behandeling in een afklickkliniek voltooid. Hij mag een dag naar Oslo voor een sollicitatiegesprek. Hij besluit echter mensen en plaatsen uit zijn verleden op te zoeken.

Vrolijker is het Deense SuperClásico. Het leven van Christian loopt alles behalve voorspoedig. Zijn wijnhandel is bijna failliet en en zijn vrouw heeft hem verlaten om zich in Argentinie te laten vermaken door een stel voetballers.

Liefhebbers van actiefilms zijn bij Michael Biehn vaak aan het juiste adres. In The Divide speelt hij de paranoide Mickey. Acht New Yorkers vluchten na een nucleaire aanval naar een schuilkelder, gebouwd door Mickey. De ruimte is echter krap en de voorraden zijn beperkt.

De Prijs Van De Hemel is alleen in het Royal theater in Echt te zien. Deze film is een documentaire waarin een dertienjarig voetbaltalent wordt gevolgd. De valkuilen zijn talrijk: torenhoge verwachtingen, het grote geld dat lonkt, de voetbaljungle, een chaotisch gezinsleven en een wispelturige vader.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.