compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Eerste Urban filmfestival van Nederland op komst

Eerste Urban filmfestival van Nederland op komst

Da Bounce Urban Film Festival

Terwijl wereldwijd filmfestivals onder druk staan, ziet het eerste Da Bounce Urban Film Festival met 22 films van makers met Afro-roots het licht op 14 augustus op het Westergasterrein in Amsterdam.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Da Bounce Urban Film Festival wordt het eerste Urban filmfestival van Nederland, dit vierdaagse filmfestival met nieuwe films, documentaires, klassiekers, workshops, panel-discussies en feestjes zal plaats gaan vinden van 14 tot en met 17 augustus.

De programmering omvat films van makers met een Afro-Amerikaanse, Afro-Caraïbische of Afro-Europese roots, welke nog niet eerder te zien zijn geweest in Nederland.

Als een soort opmaat is er in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven de DBUFF Preview te zien met de film Half of a Yellow Sun (met Chiwetel Ejiofor en Thandie Newton, GB) bij de Pathe-bioscopen aldaar.

Op vrijdag wordt het festival officieel afgetrapt met een Rode Loper Première in Amsterdam van de film Blackbird (VS), gevolgd door twee echte festival dagen.

Tijdens het festival bevat onder meer de speelfilms "The Magic City" (over twee zusjes die in het Florida foster system geplaatst worden, VS), "Calloused Hands" (over een jongen met een sporttalent, die weinig liefde krijgt thuis en door zijn opa onder de hoede wordt genomen en leert aandacht te geven aan zijn gemengde stamboom, Car.), About Last Night (typische afro-liefdeskomedie met Kevin Hart, Michael Ealy Regina Hall en Joy Bryant, VS) en "The Retrieval" (VS), alsook de documentaire over de label uit LA "Our Vinyl Weighs A Ton" met interviews met o.a. Kanye West, Snoop Dogg, Common, Questlove, Talib Kweli, Mike D (The Beastie Boys) en Tyler the Creator en heel veel exclusief materiaal van live-optredens.

Het festival is een soort voortzetting van Da Bounce Movie Night filmvertoningen welke onregelmatig in Amsterdam en Rotterdam te zien waren vanaf 2000.


Links:
  1. Festival website
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.