compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film Emmanuelle Bercot openingsfilm Cannes

Film Emmanuelle Bercot openingsfilm Cannes

Tweede vrouwelijke regisseur die het festival opent

13-4-2015 De film 'La Tête Haute', met in de hoofdrol Catherine Deneuve, van actrice en regisseur Emmanuelle Bercot is gekozen tot openingsfilm van het filmfestival van Cannes volgende maand.

Delen op facebook

Het is nog onduidelijk of de film La tête haute als competitiekandidaat in première gaat.

La tête haute volgt de jeugddelinquent Malony van de zesde tot de achttiende levensjaar, Catherine Deneuve speelt de rechter die probeert in te grijpen. Bercot en Deneuve werkten eerder samen aan de film Elle s'en va, welke in première en competitie ging in het filmfestival van Berlijn van 2013.

De film La tête haute gaat woensdag 13 mei in première en in tegenstelling tot wat andere media berichten is Bercot niet de eerste vrouw die de openingsfilm levert, de vrouw die deze eer had was Diane Kurys met de film "A Man in Love" (1987). Naar verwachting zal Catherine Deneuve en de andere acteurs Benoît Magimel, Sara Forestier en Rod Paradot, samen met regisseur Bercot de rode loper van Cannes betreden.

De organisatie van Cannes is nog uiterst spaarzaam met details, wel is bekend dat Mad Max: Fury Road een speciale vertoning zal krijgen buiten competitie. Naar verluid zal donderdag aanstaande meer details bekend gemaakt worden door de directeur van het festival Thierry Frémaux samen met de nieuwe voorzitter Pierre Lescure.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.