compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Herfstvakantie 2013: alle filmtips van dit moment

Herfstvakantie 2013: alle filmtips van dit moment

Het is weer herfstvakantie! De herfstvakantie voor regio Zuid is 12-10- t/m 20-10 en voor regio Midden/Noord is 19-10 t/m 27-10. Altijd een mooi moment om naar de bioscoop te gaan!

Delen op facebook
Herfstvakantie 2013: alle filmtips van dit moment

Herfstvakantie 2013: alle filmtips van dit moment

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De herfstvakantie is traditioneel gezien altijd het moment om met kinderen naar de bioscoop te gaan. Dit jaar zijn er een heleboel kinderfilms uitgekomen die nu in de bioscoop te zien zijn.

Te beginnen met Turbo: Turbo is een slak die er van droomt om een racecoureur te worden. Daarmee is hij het buitenbeentje tussen de andere slakken. Door een ongeluk wordt Turbo echter supersnel en hij vertrekt om te gaan racen in de Indy 500. De film is ook in 3D en in de Nederlandstalige versie te zien.

Ook leuk is Jasper & Julia en de dappere ridders (NL): Jasper is een klunzige jongen die graag een dappere ridder wilt worden. Samen met zijn stoere vriendinnetje Julia gaan ze op zoek naar het magische zwaard van zijn grootvader. Deze film heeft van originele een Engelse titel maar is een Spaanse productie. Een van de producers is niemand minder dan Antonio Banderas.

Ook dit jaar zijn er weer twee Sinterklaasfilms te zien. In Sinterklaas en de pepernoten chaos gaat het niet goed met het bedrijf van Brutus Brein. Daarom besluit hij Sinterklaas te beroven. De slimme kinderen Milan en Eva hebben echter de plannen ontdekt en doen er alles om Sinterklaas in te lichten.

In De Club van Sinterklaas & De Pietenschool geeft Sinterklaas dit jaar aan één kind de kans om zwarte piet te worden. Daarvoor verstopt hij één gouden pepernoot. Er worden echter twee pepernoten gevonden: door Lucas en door een geheimzinnige man.

Ook Disney heeft weer een nieuwe animatie uitgebracht: Planes: Dusty is een klein sproeivliegtuigje die er van droomt om een grote vliegrace te winnen. Er zijn echter twee problemen: hij is niet gemaakt om te racen en daarnaast heeft hij ook nog eens hoogtevrees.

Deze film is een spin-off van de bekende Cars films. Deze film is de eerste film in een trilogie over de vliegtuigen.

Dan hebben we nog De Sneeuwkoningin (NL): deze film was een groot succes in Rusland en de film werd daarop aan meerdere landen verkocht. Ook was te film te zien op een onderdeel van het filmfestival van Cannes.

De Sneeuwkoningin bedekt de hele aarde met een laag ijs om een ijskoude wereld te maken. De glasmaker Vegard wordt door de Sneeuwkoningin gezien als een bedreiging maar weet met zijn kinderen Kai en Gerda te ontsnappen.

Als laatste kinderfilm hebben we de Franse productie Zarafa: Een grootvader vertelt zijn kinderen het verhaal over de jongen Maki. Hij ontsnapt aan een slavenhandelaar en reist achter de giraffe Zarafa aan die naar Parijs gebracht wordt.

Voor volwassenen is er ook heel veel moois te beleven deze vakantieperiode. Zoals het drie uur durende liefdesepos La vie d'Adèle: Adele dacht altijd dat meisjes uit gingen met jongens: tot ze Emma ontmoet, een meisje met blauw haar. Emma zet haar hele leven ondersteboven. Emma leert haar zichzelf te ontdekken en samen zetten ze stappen richting volwassenheid.

Deze film won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, de hoogste onderscheiding van het festival.

We blijven in de romantische sferen met About Time: Tim komt er op zijn 21e achter dat hij kan tijdreizen. Hij gebruikt deze kracht om de liefde van een meisje te winnen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is niet de eerste keer dat we Rachel McAdams in een film over tijdreizen zien. Eerder speelde ze in The Time Traveler's Wife.

Dan Gravity: een filmidee even eenvoudig als briljant. Een astronaut en een medisch ingenieur werken in de ruimte. Tijdens een ruimtewandeling gaat er iets vreselijks en raken ze op drift in de ruimte. Ze moeten samen zien te overleven zonder dat ze kunnen communiceren met de aarde. Alleen de trailers zijn al de moeite waard.

We sluiten af met Rush: James Hunt en Niki Lauda zijn elkaars grote concurrenten bij de Formule 1. De een is roekeloos en geniet van zijn status. De ander is voorzichtiger en leeft buiten de spotlights. Beiden gaan echter helemaal voor het autoracen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.