compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > IFFR maakt programmering bekend

IFFR maakt programmering bekend

21-1-2016 Volgende week begint op 27 januari het International Film Festival Rotterdam. Het complete programma is nu bekend gemaakt en online te bekijken.

Delen op facebook
IFFR maakt programmering bekend

IFFR maakt programmering bekend

Dit jaar is de totale programmering ondergebracht in vier categorieën wat de overzichtelijkheid van het programma zeer ten goede komt.

De categorie Bright Future is ter herkennen aan de gele kleur en bevat films van opkomende makers. Dit hoeven niet per debuutfilms te zijn. De Hivos Tiger Awards vallen hier ook onder.

De categorie Voices, met de blauwe kleur, staat voor auteurscinema met onder andere films voor een breed publiek.

Groen is de kleur van Deep Focus: daar vallen ook filmklassiekers, retrospectieven, masterclasses en installaties onder.

Het vierde programmaonderdeel heet Perspectives en is rood gekleurd. Deze categorie bevat films met een kritische blik die de confrontatie niet uit de weg gaan.

Met de vier categorieën hoopt het festival de bezoeker makkelijk wegwijs te maken. Dat is namelijk nog een hele klus met 477 films.

Het IFFR vindt plaats van 27 januari tot en met 7 februari. BiosAgenda zal het festival verslaan door middel van interviews met verschillende filmmakers uit verschillende landen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.