compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Indiase versie 'The Godfather' in de maak

Indiase versie 'The Godfather' in de maak

AMSTERDAM - De Indiase regisseur Ram Gopal Varma gaat een eigen versie maken van de klassieker 'The Godfather'. De film, 'Sarkaar' getiteld, zal gaan over het leven van Don Corleone (in de originele versie gespeeld door Marlon Brando), die geboren wordt in het hedendaagse Bombay. In de nieuwe versie zal de rol worden gespeeld door Bollywood acteur Amitabh Bachchan.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

''Ik heb altijd al mijn eigen versie van het verhaal willen geven'', verklaart de regisseur. ''Qua ziel wil ik dicht zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. Mijn film behandelt hoge politici, die de onderwereld als een instrument gebruiken.''

Varma begint in augustus met de opnames en hoopt deze in 10 maanden af te ronden. De film zal worden gefinancierd door producer Bharat Shah. Twee jaar geleden waren er ook al plannen om een Hindi versie van The Godfather te maken. Mahesh Manjrekar wilde onder de titel 'Kutumb' het beroemde maffiaverhaal verfilmen - ook met acteur Amitabh Bachchan in de hoofdrol - maar dit project kwam nooit van de grond.

De eerste verfilming van Mario Puzo's beroemde boek vond overigens al plaats in de jaren '70. Onder de titel Dharmatma speelde acteur Premnath de rol van de Siciliaanse onderwereldfiguur Don Vito Corleone.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.