compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Meivakantie 2014: tips voor films

Meivakantie 2014: tips voor films

25-4-2014 Vandaag begint in heel Nederland de meivakantie. Het is natuurlijk de week waarin Koningsdag en Bevrijdingsdag wordt gevierd maar waarin er ook genoeg in de bioscoop te beleven valt. We zetten de tips op een rij.

Delen op facebook

We beginnen met de kinderfilms:

Rio 2 draait al enkele weken in de bioscoop en is een leuke animatiefilm voor kleurige vogels. De vogels Blu en Jewel hebben een druk leven met hun drie kinderen. Voor een familiereünie verlaten ze hun huis voor de jungle. Daar krijgt Blu het aan de stok met zijn schoonvader en met de kaketoe Nigel, die op wraak uit is.

Voor de iets kleinere kinderen is Pim & Pom: Het Grote Avontuur de moeite waard: Pim en Pom zijn twee katten en de beste vrienden. De twee nichtjes Treesje en Sjaantje nemen de katten mee naar het park en ze willen de katten eigenlijk zelf houden. Pim en Pom weten echter te ontsnappen. Vanaf dat moment moeten ze overleven op straat.

Als derde kunnen we Flits & Het Magische Huis (NL) aanbevelen: Flits is een eenzame kater die bij het huis van een goochelaar terecht komt. Samen met de huisdieren en het robot speelgoed van de goochelaar probeert hij te voorkomen dat het huis wordt verkocht. Van de maker van Sammy's Avonturen: de Geheime Doorgang (NL).

In de categorieën spannend en actie: The Amazing Spider-Man 2 draait sinds deze week in de bioscoop en is een must voor de Marvel liefhebber: Peter Parker, ook bekend als Spider-Man, moet het in deze film opnemen tegen een nieuwe vijand: Electro (Jamie Foxx). Hij krijgt hulp van een oude vriend: Harry Osborn. Hij beseft dat al zijn vrienden Oscorp met elkaar gemeen hebben.

Dan Oculus: Een vrouw probeert haar broer vrij te krijgen die vast zit wegens moord. Ze probeert aan te tonen dat het slachtoffer is vermoord door een bovennatuurlijke kracht. Tijdens haar zoektocht komt ze erachter dat haar familie enkele gewelddadige geheimen heeft.

Voor de arthouse liefhebber valt er ook genoeg te beleven.

Wat dacht je van Tom à la ferme, de nieuwe film van Xavier Dolan: Tom reist van de stad naar zijn geboortedorp voor de begrafenis van zijn ex-geliefde. Diens moeder was niet op de hoogte van haar zoon's homoseksualiteit en van Tom heeft ze nog nooit gehoord. De broer van de overledene legt Tom een aantal bizarre regels op om de familie-eer te redden.

Ook sterk is Diplomatie: Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog krijgt generaal Von Choltitz van Hitler het bevel om delen van Parijs op te blazen. De Zweedse consul Raoul Nordling probeert hem op andere gedachten te brengen. Het leven van tienduizenden mensen en de gebouwen van Parijs staan op het spel.

Als laatste tip de verfilming van de boekenhit 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Allan woont in een bejaardenhuis en wordt 100 jaar. Dat wordt groots gevierd. Hij krijgt het echter op zijn heupen en klimt uit het raam. Hij begint te reizen en alle momenten uit zijn leven en de twintigste eeuw passeren de revue.

Liefhebbers van het boek weten wat ze kunnen verwachten!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.