compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nanouk Leopold maakt film over jagen (video)
Eye witness report

Nanouk Leopold maakt film over jagen (video)

Cobain-regisseur begonnen aan pre-productie Engelstalige film 'Whitetail'

9-4-2018 De Nederlandse regisseur Nanouk Leopold schrijft aan een scenario van een Engelstalige film met de werktitel Whitetail, over een vrouw die op herten jaagt in Canada. Dat maakt ze bekend in een interview met BiosAgenda.nl.

Delen op facebook
Nanouk Leopold (c) Arjo Frank 2018

Nanouk Leopold (c) Arjo Frank 2018

Hoofdpersoon in de nieuwe film is een vrouw die op 'whitetail' jaagt in de Canadese wildernis. Dit zijn herten met een wit staartje die alleen op het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent te vinden zijn. Ze verdient haar geld met het op sleeptouw nemen van mensen uit het bedrijfsleven die willen meemaken wat het is om in de wildernis te jagen en overleven. Als ze een jonge vrouw ontmoet die op de vlucht is, neemt ze een belangrijke beslissing.


Het zal naar waarschijnlijkheid nog ongeveer twee jaar duren voordat de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

Leopolds eerste films, zoals Guernsey (2005) en Wolfsbergen (2007), gingen allemaal over welgestelde mensen. Met haar laatste drie films Whitetail, straatdrama Cobain en Boven is het stil, die over een boerenzoon gaat, lijkt Leopold definitief gekozen te hebben voor nieuwe richting, met films over mensen die het financieel wat minder breed hebben.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.