compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Poeslief 2 eind september in de bios

Poeslief 2 eind september in de bios

De makers van De Wilde Stad, De nieuwe wildernis en Poeslief kondigen de nieuwe film Poeslief 2 aan. De inmiddels bekende kat Abatutu doet weer een oproep aan alle kattenliefhebbers om hun leukste kattenfilmpjes in te sturen. Vanaf 30 september te zien in de bioscoop.

Abatutu met hondje Beertje © 2020 Foto Edwin de Jongh

Abatutu met hondje Beertje © 2020 Foto Edwin de Jongh

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Poeslief — de enige film in coronatijd die een Kristallen Film Award kreeg — werd vorig jaar op dierendag uitgebracht als een soort ode aan de kat.

Vanaf vandaag kunnen alle kattenbaasjes in Nederland tot 1 juli hun allerleukste kattenfilmpjes uploaden op het speciale platform(zie link onderaan artikel).

Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige en aandoenlijke filmpjes. Deze zullen te zien zijn in de bioscoopfilm POESLIEF 2, die wederom vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien wordt door Abatutu. Naast de populaire filmkat zullen dit jaar ook de bekendste Nederlandse social media katten, waarvan velen meer dan 100.000 volgers hebben, een rol krijgen in de film.

Een nieuw element aan POESLIEF 2 is de mogelijkheid om Tiktok filmpjes van je kat te delen met #poeslief. Hiermee maak je kans om jouw katten-TikTok terug te zien in de bioscoop. Dit maakt POESLIEF 2 de eerste Nederlandse TikTok-film.

TikTok specialist Paulo Lopes van Luminous Lopes: „Ik vind het fijn om te zien dat de talenten van TikTok nu ook betrokken worden bij een filmproject en dus ook buiten het platform zicht- en hoorbaarheid krijgen. Laat dit het begin zijn van vele samenwerkingen in de filmbizz.”

Nicolette Kluijver en Nederlandse TikTok-talenten

Nicolette Kluijver, groot kattenliefhebber, spreekt nu ook voor POESLIEF 2 de stem van Abatutu in: „Ik ben zo trots dat ik weer mag meedoen als de stem van Abatutu in POESLIEF 2. Mijn kids zijn ook verzot op TikTok en wij gaan twee trends verbinden, de leukste kattenfilmpjes gemaakt met TikTok. Een recept wat een succesformule moet zijn. Super tof dat ik daaraan mag meewerken”, aldus Nicolette Kluijver.

Twee jonge, rode katertjes gaan de concurrentie aan met Abatutu. Zij willen minstens net zo beroemd worden. Deze rode katertjes krijgen in de film de stemmen van Dreamon.04 en actrice Lonneke van Krimpen (Lxnneke), twee grote TikTok-sterren van Nederland.

Over Abatutu

Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, die in tal van films, toneelvoorstellingen en commercials te bewonderen is zoals De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie, De Matchmaker en POESLIEF. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival.


Links:
  1. Inzendingen Poeslief 2 filmpjes
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.