compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Atomic Blonde
Filmrecensie

Recensie Atomic Blonde

In een van de eerste scènes in Atomic Blonde verrijst een prachtige naakte vrouw met een lichaam vol blauwe plekken uit een gigantische badkuip gevuld met ijsklontjes.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het is elitespion Lorraine Broughton (Charlize Theron), die in opdracht van MI6 in Oost-Berlijn een missie moet volbrengen op de avond van de val van de Berlijnse muur.

Wanneer Broughton in Oost-Berlijn arriveert om aan haar missie te beginnen blijkt meteen dat het volslagen onduidelijk is wie ze tot haar bondgenoten kan rekenen. De andere spionnen met wie ze samen moet werken maken het ook niet makkelijker: vooral stationschef David Percival (James McAvoy) is een ongeleid projectiel. Broughton moet al haar creativiteit en combat skills aanwenden om haar missie te volbrengen.

, ? Focus Features LLC.

, ? Focus Features LLC.Aan de hand van de debriefing van Broughton door haar chef, waaruit blijkt dat haar missie anders is gelopen dan gepland, neemt regisseur David Leitch de kijker mee in een snoeiharde actietrip waar twee uur lang geen einde aan komt.
De stunts en het tempo van de film zijn dik in orde - dat kan ook haast niet anders met Leitch aan het roer. Hij nam eerder de coördinatie van stunts voor zijn rekening in vele actiefilms en was de stunt double van Brad Pitt in zowel Troy als Fight Club. Voor Atomic Blonde film liet Leitch zich inspireren door de graphic novelserie The Coldest City uit 2012, geschreven door Antony Johnston en geïllustreerd door Sam Har. Of Atomic Blonde zich in alle opzichten aan de graphic novels kan meten valt te betwijfelen. Het resultaat mag er desalniettemin zijn. De sets zijn met veel aandacht voor detail gemaakt, de cast is indrukwekkend en de film raast maar door en door.Atomic Blonde bevat genoeg keiharde actie om je twee uur lang kostelijk mee te vermaken. Charlize Theron is in optima forma als oogverblindende en dodelijk gevaarlijke spion. Ook de rest van de cast is dik in orde. Over de achtergronden van de personages komen we weinig te weten, maar de vraag is hoe erg dat is bij een film als deze. Atomic Blonde is een van de meest onderhoudende actiefilms deze zomer, al was het destijds in Berlijn erg koud - en niet alleen in dat bad met ijsklontjes.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.