compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Cold Pursuit
Filmrecensie
***1/20
Waardering 3.5/5

Recensie Cold Pursuit

Wie van zwarte humor houdt, zal zich vermaken tijdens deze brute actiefilm met Liam Neeson in de hoofdrol.

Delen op facebook
Liam Neeson als de wraakzuchtige Nels Coxman in Cold Pursuit

Liam Neeson als de wraakzuchtige Nels Coxman in Cold Pursuit

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Cold Pursuit kruipt Liam Neeson in de rol van Nels Coxman, een sneeuwploegbestuurder uit een toeristisch plaatsje in de Rocky Mountains. Zijn zoon Kyle (Micheál Richardson) overlijdt volgens de politie aan een overdosis heroïne, maar Nels vertrouwt het niet en denkt dat hij is vermoord door een maffioso. Hij doet er alles aan om zijn zoon te wreken. Regisseur Hans Petter Moland maakte ook Aberdeen (2000) en In Order Of Disappearance (2014), met Stellan Skarsgård in de hoofdrol, waarvan Cold Pursuit een Amerikaanse remake is.

Zoals we van een Liam Neeson films gewend zijn, is ook deze actiefilm erg gewelddadig, vooral Nels en de meedogenloze maffiabaas Viking (Tom Bateman) zijn wreed. Neeson en Bateman zetten de meest indrukwekkende personages neer en Bateman zet met succes een strenge en brute gangster neer. Het is jammer dat verreweg de meeste mensen in de film niet of nauwelijks worden geïntroduceerd en de kijker weinig over ze te weten krijgt.


Het vele geweld wordt ondersteunt door een dosis zwarte humor, wat qua relevantie niets toevoegt aan de film maar het wel vermakelijk maakt voor de liefhebber. Hierbij is creatief gebruik gemaakt van camerastandpunten, zoals bij de mortuariumscène. De film eindigt tevens met zo’n grap over leedvermaak, wat het einde nogal flauw maakt.

Fans van gewelddadige films en zwarte humor moeten deze thriller in de bioscoop zien en niet thuis op de bank, want dan verliest het impact. Hoewel de grappen in de film soms wat flauw zijn, blijft Cold Pursuit spannend tot het eind. De kijker zal zich niet snel vervelen tijdens het zien van deze film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.