compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Rob Marshall beste speelfilmregisseur 2002

Rob Marshall beste speelfilmregisseur 2002

3-3-2003 Rob Marshall is zaterdagavond door het Directors Guild of America uitgeroepen tot beste speelfilmregisseur 2002. Hij ontving de prijs voor zijn debuutfilm 'Chicago'.

Delen op facebook

Het was de 55ste keer dat de prijzen door de vakorganisatie voor regisseurs werd uitgereikt. De 42-jarige Marshall zei totaal niet verwacht te hebben dat hij de prijs mee naar huis zou nemen.

De regisseur van Chicago versloeg een indrukwekkende rij genomineerden onder wie Roman Polanski met The Pianist, Peter Jackson met The Lord of the Rings: The Two Towers en Martin Scorsese met Gangs Of New York.

Scorsese ging niet met lege handen naar huis. Hij ontving de Lifetime Achievement Award voor zijn gehele oeuvre. Scorsese regisseerde in drie decennia onder meer Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas.

Marshall maakt nu overigens een goede kans om op 23 maart ook een Oscar te winnen. In de afgelopen 54 jaar was de winnaar van de prijs van het Directors Guild of America ook 49 keer de winnaar van de Academy Award voor beste regisseur. Chicago heeft 13 oscarnominaties.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.