compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Scholieren naar zinloos-geweld-film Fataal

Scholieren naar zinloos-geweld-film Fataal

3-7-2018 Bioscoopketen Pathé en filmproducent JSB Productions B.V. werken komend schooljaar samen met scholen om leerlingen naar de film Fataal te laten gaan. Fataal is een film over zinloos geweld van de debuterende regisseur Jesse Bleekemolen, met rollen voor onder andere Harry Piekema, Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann en Oscar Zeegers.

Jeffrey Hamilton in 'Fataal' (c) 2016

Jeffrey Hamilton in 'Fataal' (c) 2016

Vanaf 20 september 2018 kunnen leerlingen met korting naar de film of de film bekijken via film on demand via Pathé Thuis. Tijdens de vertoning zijn er gesprekken met slachtoffers of nabestaanden van de slachtoffers van zinloos geweld. Zo zal het homostel dat vorig jaar in Arnhem na een avond stappen werd mishandeld met een betonschaar ook aanwezig zijn.

Fataal (2016) gaat over twintigers Milan en Sophie die een discotheek openen. Als Milan tijdens een onrustige avond door ontevreden klanten in elkaar wordt geslagen, verandert zijn leven voorgoed.

Het scenario is ook van debuutregisseur Jesse Bleekemolen, die er als 16-jarige jongen bij Pathé mee binnenkwam. De bioscoopketen besloot het project vervolgens te financieren.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.