compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Shortcutz: Orbit
Short of the Week

Shortcutz: Orbit

Orbit is Short of the Week van Shortcutz Amsterdam en BiosAgenda: een korte film van Tess Martin en winnaar Shortcutz Amsterdam Beste experimentele film 2019. Animatiefilm over de cyclische ritme van onze planeet.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Herhalende tekeningen lijken de cyclische ritme van onze planeet en kenmerkend voor de natuur die bestaat uit herhalingen, waardoor weer mooie patronen ontstaan.

Tess Martin is een onafhankelijke animator die werkt met uitsparingen, inkt, verf, zand, objecten of fonotropen. Haar studio bruist altijd van persoonlijke projecten in opdracht waarmee ze de grenzen van het medium probeert te verleggen.

Orbit was officieel geselecteerd voor Internationaal Filmfestival Rotterdam, Ann Arbor Filmfestival, Kaboom Animation Festival, Zinebi Bilbao, Anim'est, Animatou, Anifilm en anderen.

Film van Tess Martin

Muziek door
Jason Staczek

Camera door
Matija Pekic

De korte film van de week wordt wekelijks gekozen door Shortcutz Amsterdam. Het is doorgaans een film die alleen tijdens speciale screenings en op festivals te zien is geweest. Met de Short of the Week maakt de film ook haar officiële online première.

Shortcutz trapt dinsdag 10 maart 2020 hun nieuwe seizoen af met een nieuw jurylid voor Shortcutz Amsterdam: CHRIS MACK, Director Creative Talent Investment & Development voor Netflix International Originals.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.