compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Slumdog Millionaire jongerenprijs IFFR

Slumdog Millionaire jongerenprijs IFFR

Speelfilm gister bekroond met MovieSquad Award

30-1-2009 Slumdog Millionaire is gisteravond bekroond met de MovieSquad Award, toegekend door de jongerenjury van het Internationale Film Festival in Rotterdam. Andere nominaties waren Involuntary en Unmade beds.

Delen op facebook

Donderdagavond bekroonde de jongerenjury van het Internationale Film Festival in Rotterdam Slumdog Millionaire met de MovieSquad Award. De jury, bestaande uit vijf jongeren tussen de 16 en 20 jaar, moest twintig films beoordelen. Ze keken de films, spraken met filmmakers en filmjournalisten en nomineerden uiteindelijk drie films.

Naast Slumdog Millionaire waren de Zweedse film Involuntary van Ruben Östlund en de Britse film Unmade Beds van Alexis Dos Santos genomineerd voor de jongerenprijs van het IFFR. Aan de MovieSquad Award is een geldbedrag verbonden van 2000 euro, om de film onder de aandacht van jongeren te brengen. Met de prijs wil het IFFR jongeren een platform bieden en hun mening over film horen. De twintig films worden geselecteerd door MovieZone, die films kiest van eigenzinnige makers, uit verschillende culturen en met cinematografische kwaliteit.

In het verleden hebben o.a. de Argentijnse speelfilm Glue (2006), het Noorse drama Reprise (2007) en de Franse animatiefilm Persepolis (2008) de MovieSqaud Award gewonnen.

Slumdog Millionaire doet het goed in prijzenland. De speelfilm over een jongen uit een Indiase sloppenwijk die een televisiequiz wint, werd al bekroond met een SAG Award en een Golden Globe. De film van de maker van Trainspotting en The Beach is ook al genomineerd voor tien Oscars.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.