compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 1: nu in de bioscoop

Speelweek 1: nu in de bioscoop

We zijn er weer! Een nieuw jaar, nieuwe films! Deze week komen er zes nieuwe films uit en de film van de week is Joy.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Joy is de nieuwe film van David O. Russell en zijn derde film met Jennifer Lawrence en Bradley Cooper in de hoofdrol. Eerder werkten ze samen aan Silver Linings Playbook en American Hustle. Joy Mangano doet een goede uitvinding en wordt hoofd van een groot bedrijf waarin veel leden van haar disfunctionele familie werken. Joy moet alles doen om haar familie en bedrijf bij elkaar te houden.

Deze film is gebaseerd op het leven van de echte Joy Mangano, uitvinder van de Miracle Mop.

Dan de nieuwe film van Quentin Tarantino, The Hateful Eight. Een stel premiejagers reizen door Amerika ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Op een gegeven moment komen ze door hevige sneeuwval vast te zitten in een klein dorpje. Daar ontmoeten ze een paar figuren die ze niet kunnen vertrouwen.

Doordat het script van deze film was uitgelekt maakte Quentin Tarantino bekend dat hij niet verder aan de film zou werken. Uiteindelijk heeft hij toch de draad weer opgepakt.

Meer lezen over de film? Check dan snel de recensie!

Point Break is de film die een remake is van de klassieker uit 1991. Een FBI-agent infiltreert in een groep extreme sporters waarvan vermoed wordt dat ze zich bezig houden met bankovervallen. De agent moet hun vertrouwen zien te winnen door mee te doen aan hun extreme stunts.

Totaal iets anders is Jheronimus Bosch - Touched By The Devil. Het Noordbrabants Museum organiseert in 2016 een grote expositie naar aanleiding van de 500ste sterfdag van de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch. In deze documentaire zien we hoe het team van het museum de expositie voorbereid.

De expositie die in deze film wordt besproken loopt van 13 februari tot en met 8 mei 2016.

Uit Iran komt het mooie Tales: in deze film zien we zeven verhalen die zich afspelen in de straten van Iran. Zeven verhalen van problemen in het alledaagse leven, allen losjes in verband met elkaar.

Regisseur Rakhshan Bani Etemad maakte eerder de film Under the Skin of the City. Bani Etemad wordt ook wel de First Lady of Iranian Cinema genoemd.

Hekkensluiter deze week is Out Of Nature: de 35-jarige Martin gaat een weekend weg om in zijn eentje in de natuur te verblijven. We zien hoe zijn leven op een rijtje probeert te zetten: zijn werk interesseert hem niet en zijn gezinsleven is vooral oppervlakkig.

Hoofdrolspeler Ole Giæver is tevens de regisseur en schrijver van deze film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.