compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 11: nieuw in de bioscoop

Speelweek 11: nieuw in de bioscoop

De zon is deze week doorgebroken maar dat betekent niet dat je niet naar de bioscoop kan. Er komen deze week zes nieuwe films en de film van de week is The Grand Budapest Hotel.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Europa, 1920. Hotelconciërge Gustave H. werkt in het luxe Budapest Hotel. Hij wordt beste vrienden met piccolo Zero Moustafa. Als Madame D., een vrouw waarmee Gustave een one night stand had, is vermoord, verdenkt de politie hem. Gustave erfde het schilderij 'De Jongen Met De Appel' van Madame D.. Gustave, Zero en Agatha, de vrouw waar Gustavo verliefd op is, moeten het schilderij zien te verbergen van de politie en Madame D.'s zoon Dimitri.

Lees ook ons interview met regisseur Wes Anderson!

Dan Hartenstraat, het regiedebuut van Sanne Vogel. Daan is een kok die maaltijden aan huis levert. Samen met zijn dochtertje Saar woont hij in de Hartenstraat in Amsterdam. Katje opent een modezaak naast de winkel van Daan. Daan en Katje zijn tegenpolen maar via online dating groeien ze dichter naar elkaar toe.

We gaan verder met de filmhuis-documentaire Ana Ana: dit is Arabisch voor 'ik ben mezelf'.

Vier creatieve Egyptische vrouwen vertellen rechtstreeks aan de camera wat voor soort personen zij zijn. De vrouwen proberen in de balans te vinden tussen hun innerlijke wereld en de chaos van Caïro.

LIefhebbers van snelle auto's moeten zeker naar Need for Speed: Tobey Marshall runt een autobedrijf. Als dat bijna failliet gaat besluit hij samen te werken met ex-NASCAR racer Dino Brewster. Tobey belandt echter in de gevangenis door deze Dino en hij neemt wraak: Hij duikt de autoracewereld in en neemt het op tegen Dino in een autorace door de Verenigde Staten.

De hoofdrol wordt gespeeld door Aaron Paul die we kennen als Jesse Pinkman in Breaking Bad.

Uit het Frankrijk komt het drama Suzanne: Suzanne vertelt het levensverhaal van Suzanne Merevsky uit het Franse Languedoc. Ze groeit op met haar vader en zus. Als jong volwassene krijgt ze onverwachts een kind en wordt ze verliefd op crimineel Julien. Suzanne belandt ook in de criminaliteit.

We sluiten af met een film voor de allerkleinsten: Stip & Vlek Doen Weer Gek (NL) is een film bestaande uit met zes verhaaltjes over Stip & Vlek: twee konijnen die van allerlei avonturen meemaken. Zo gaan Stip & Vlek broodjes bakken en gaan ze bij het circus.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.