compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 27-2 t/m 4-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 15: nieuw in de bios!

Speelweek 15: nieuw in de bios!

13-4-2016 : Het is mooi weer maar dat is geen reden om niet naar de bioscoop te gaan! Er komen deze week acht mooie nieuwe films uit en de film van de week is The Jungle Book.

Delen op facebook

In de film groeit mensenkind Mowgli op bij wolven. Als hij wordt bedreigd door tijger Shere Khan moet hij zijn huis verlaten. Hij gaat op reis met panter Bagheera en de beer Baloo.

The Jungle Book van Rudyard Kipling is een boek uit 1894. Het is meerdere malen bewerkt voor film en TV. De Disneyfilm uit 1967 is waarschijnlijk de bekendste. De film komt overigens niet uit in een Nederlandse versie.

Dat geldt wel voor Kung Fu Panda 3: De panda Po wordt de kung fu leraar als zijn eigen leraar met pensioen gaat. Hij komt erachter dat lesgeven nog niet zo makkelijk is. Dan moeten hij en zijn leerlingen het opnemen tegen de boze Kai.

In dit derde deel over de Kung Fu panda zijn alle stemacteurs zoals Jack Black en Angelina Jolie weer aanwezig om hun rol in te spreken.

Fans hebben er bijna 15 jaar op moeten wachten: My Big Fat Greek Wedding 2. Toula en Ian zijn inmiddels jaren getrouwd en hebben een tienerdochter. Ze hebben huwelijksproblemen en ook hun dochter heeft het moeilijk. Ze moeten zich echter nu bezig houden met een enorme Griekse bruiloft.

Dan Demolition: Davis Mitchell komt in het ziekenhuis terecht na een auto-ongeluk waarbij zijn vrouw overlijdt. Na een aanvaring met een haperende snoepautomaat schrijft hij een persoonlijke klachtenbrief. Deze brief komt terecht bij Karen en de twee krijgen een bijzondere band.

Jean-Marc Vallée regisseerde eerder Wild en Dallas Buyers Club.

In El Clan lijkt de Puccio-familie op het eerste gezicht een gewone middenklasse-familie. Maar niets is minder waar want ze zijn gespecialiseerd in ontvoeringen, bedreigingen en moorden.

Deze film is gebaseerd op het ware verhaal van de Puccio-familie die in de jaren '80 in Argentinie huishield tijdens de Vuile Oorlog.

Iets anders is I Am Wrath: Als Stanley's vrouw wordt vermoord staat hij machteloos. Zijn machteloosheid slaat om in woede als corrupte politieagenten de dader laten lopen. Stanley start met een oude vriend een wraakactie.

Christopher Meloni speelt hier de rol van Dennis. Hij speelde meer dan tien jaar de rol van Elliot Stabler in Law & Order: Special Victims Unit.

Tony vertelt het verhaal van Tony's Chocolonely: hoe stel journalisten kindslavernij in de cacao-industrie aan de kaak wilden stellen om vervolgens zelf een chocoladebedrijf te beginnen.

Regisseur van dienst is Benthe Forrer, die ook afleveringen van De Keuringsdienst van Waarde heeft geregisseerd, het programma waaruit Tony's Chocolonely voortkomt.

We sluiten af met Mammal: een vrouw heeft al jarenlang geen contact met haar zoon als ze hoort dat hij is overleden. Dan ontmoet ze een jongeman die op straat leeft en laat hem bij haar intrekken. Er ontstaat een complexe relatie tussen de twee.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.