compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 18: nieuw in de bios!

Speelweek 18: nieuw in de bios!

4-5-2016 Deze week hebben we wederom een hele mooie mix van nieuwe films voor je klaar liggen: acht stuks ditmaal. De film van de week is My Scientology Movie.

Delen op facebook

In My Scientology Movie gaat Louis Theroux op onderzoek naar de bekende en inmiddels beruchte Scientology kerk. Samen met ex-lid Marty Rathbun maakt hij reconstructies van incidenten binnen de kerk. De film krijgt een wending als Louis en Marty zelf worden gefilmd door leden van Scientology.

Lees ook de recensie van deze film!

Iets heel anders is Bad Neighbours 2. Dit is het vervolg op Bad Neighbours. In Amerika heet die film Neighbors, met een spelling zonder u. Er komt weer een studentenvereniging wonen naast het huis van Kelly (Rose Byrne) en Mac (Seth Rogen). Ditmaal zijn het vrouwen die nog luidruchtiger zijn dan de vorige bewoners. Kelly en Mac roepen de hulp in van hun voormalige vijand Teddy (Zac Efron).

Tini, het nieuwe leven van Violetta (NL) is gebaseerd op het leven van hoofdrolspeler Martina Stoessel. Tini werd populair door haar rol in de televisieserie Victoria. Ze laat deze rol achter zeg en gaat een nieuw zomers avontuur aan met haar vrienden. Het is tijd voor een nieuw leven.

Meer zin in actie? Ga dan naar Bastille Day met Idris Elba. Zakkenroller Michael rooft een tas waar een bom inzit. Als de bom afgaat komt hij in het vizier van FBI-agent Sean Briar (Idris Elba). Briar heeft al snel dat Michael door de bom niet heeft gemaakt en samen gaan ze op zoek naar de verantwoordelijken.

Bastille Day is de Engelse benaming voor de Franse feestdag quatorze juillet waar de bestorming van de Bastille wordt herdacht.

Men & Chicken is een bizarre film van de makers van Adam's Apples. Als de vader van Gabriel en Elias overlijdt komen ze erachter dat hij hun echte vader niet was. Hun biologische vader leeft op een eiland met allerlei abnormale mensen. De broers leren hun nieuwe familie kennen en de waarheid over henzelf.

De rol van Elias wordt gespeeld door Mads Mikkelsen. We kennen hem uit meer serieuze films zoals Jagten.

Dan Quand on a 17 ans: Damien woont met zijn moeder in de Alpen terwijl zijn vader op een militaire missie is. Op school wordt Damien gepest door Tom, wiens moeder ernstig ziek is. Tot zijn grote verbazing laat Damien's moeder Tom bij hen intrekken.

Deze film draaide eerder in het hoofdprogramma van het festival van Berlijn.

In High Sun worden drie liefdesverhalen vertelt, ieder zich afspelend in een ander decennium. De verhalen spelen zich af in de achtergrond van de Balkan-oorlog. Voor, tijdens en na deze oorlog blijft dit zijn invloed uitoefenen op de liefde.

Deze film won de Juryprijs op het filmfestival van Cannesin het Un Certain Regard gedeelte.

We sluiten af met Dégradé: Een groep vrouwen in de Gaza-strook komt bij elkaar in een salon. Aan de overkant breekt een vuurgevecht uit tussen Hamas en een groep die een leeuw heeft gestolen uit de dierentuin. Hoe zullen de vrouwen deze dag overleven?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.