compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 19: nieuw in de bioscoop

Speelweek 19: nieuw in de bioscoop

7-5-2014 : We hebben weer een lekkere volle speelweek deze week. Maar liefst tien nieuwe films zullen deze week nieuw in de bioscoop verschijnen. De film van de week is Muppets Most Wanted.

Delen op facebook

In de nieuwe film gaan de Muppets op tournee en trekken volle zalen in Europa. Ze raken echter betrokken bij een roofkraak gepleegd door Constatine, iemand die sprekend op Kermit lijkt.

De redactie van BiosAgenda krijgt veel vragen over of de film ook in de originele versie te zien is. Helaas zijn de meeste vertoningen in de Nederlandse versie. Kijk daarom goed in de agenda!

Dan Brick Mansions: In de Amerikaanse staat Detroit is de misdaad overal en de Lino's vriendin Lola wordt ontvoerd. Undercoveragent Damien weet meer van de drugsbaas die haar heeft ontvoerd, Tremaine. Lino en Damien werken samen om Lola te redden en Tremaine tegen te houden.

In de film speelt ook parkour legende David Belle te zien: wij spraken met hem in Amsterdam over deze film en zijn samenwerking met Paul Walker. Dat interview kan je hier terugzien!

We gaan verder met Tracks: In de jaren zeventig trekt Robyn Davidson met een groep kamelen door de Australische outback. Al snel staat ze bekend als 'camel lady'. Journalisten willen haar graag spreken maar Robyn laat alleen de fotograaf van National Geographic toe om haar reis vast te leggen. De hoofdrol is van Mia Wasikowska.

Liefhebbers van studentenhumor moeten naar Bad Neighbours met Seth Rogen en Zac Efron: Mac en Kelly hebben een pasgeboren baby. Dan komt er een studentendispuut met 50 studenten naast hun wonen. Hun wilde feesten, georganiseerd door Teddy, lopen vaak helemaal uit de hand. Teddy en Mac krijgen een hoog oplopende burenruzie.

Voor Moebius gaan we naar Zuid-Korea: Een man en een vrouw vechten terwijl hun zoon toe kijkt. De man heeft een buitenechtelijke relatie en de vrouw probeert zijn penis af te snijden. Als dit niet lukt wendt ze zich tot de zoon en snijdt zijn penis af en eet deze op. Dit alles staat aan het begin van een reeks bizarre gebeurtenissen.

Deze film is geheel zonder dialoog.

Er komen de laatste tijd weer meer horrorfilms in de bioscoop. Deze week hebben we The Quiet Ones: Een controversiële hoogleraar stelt een groep leerlingen samen voor een bizar experiment: het creëren van een klopgeest. Al snel blijkt dat hun daden gruwelijke consequenties hebben.

Mooi is het aangrijpende The Weight of Elephants : Adrien woont bij zijn grootmoeder en oom nadat hij door zijn ouders in de steek wordt gelaten. Op een dag worden er drie kinderen uit een naburige stad vermist. Adriens leven verandert wanneer de 11-jarige Nicole, een vreemd mysterieus meisje tegenover hem komt wonen.

Ben je in een romantische bui dan is The Face of Love wellicht iets voor je: De weduwe Nikki (Annette Benning) wordt in één slag verliefd op Tom (Ed Harris), een man die precies lijkt op haar overleden man. Tom heeft echter geen weet van deze gelijkenis. Nikki komt steeds meer in een fantasiewereld terecht.

Dan Casse-tête chinois (ook bekend als Chinese Puzzle): Xavier is getrouwd met Wendy en ze hebben twee kinderen. Wendy verlaat Xavier voor een andere man en gaat met de kinderen in New York wonen. Xavier kan het niet aan om zijn kinderen niet te zien dus reist hij haar achterna.

We sluiten af met Anni felici: Italië, 1976. Kunstenaar Guido hangt de hele dag rond in zijn atelier met mooie vrouwen. Hij krijgt een opdracht voor een grote expositie die echter helemaal verkeerd afloopt. Ramp boven ramp vertrekken zijn vrouw en kinderen naar een retraite in Frankrijk.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.