compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 22: deze week in première

Speelweek 22: deze week in première

29-5-2013 Het is weer zover: nieuwe films in de bioscoop! Het zijn er deze week weer zeven stuks en we zetten ze op een rij. De film van de week is Epic.

Delen op facebook
Trailer van Epic (c) 20th Century Fox

Epic is een echte familiefilm: Mary Katherine woont met haar vader, die professor is, in een bos. Als ze haar vader in het bos gaat zoeken wordt ze plotseling verkleind en ze ontdekt het miniscule Bladervolk. Ze moet hen helpen met de strijd tegen de boosaardige Boggans.

Deze film is gebaseerd op het kinderboek van William Joyce: The Leaf Men and the Brave Good Bugs. De regisseur van de film maakte eerder Ice Age en Robots.

Dan The Hangover Part III: in dit derde deel van de populaire serie zijn de mannen weer terug voor hun allerlaatste avontuur: Dit keer gaan ze weer terug naar Las Vegas om het verleden voor altijd achter zich te kunnen laten.

Na de release van The Hangover Part II werd er meteen gesproken over een derde deel. In interviews werd er gehint dat de film zich zou afspelen in Amsterdam maar het is Las Vegas geworden.

Uit Mexico Después de Lucía: Nadat zijn vrouw is omgekomen bij een auto-ongeluk verhuizen Roberto en zijn dochter Alejandra naar Mexico-Stad. Alejandra wordt op haar nieuwe school het mikpunt van pesterijen en spot. Ze durft haar vader echter niets te vertellen.

Deze film is door Mexico ingestuurd als voor Beste Buitenlandse film voor de Oscars.

We reizen verder naar Duitsland voor Oh Boy: Niko is bijna 30 en heeft met zijn goede uiterlijk het goed voor elkaar. Tot op een dag alles bergafwaarts lijkt te gaan: zijn bankrekening wordt geblokkeerd, hij raakt zijn rijbewijs kwijt en zelfs koffie bestellen lijkt niet meer te lukken. Niko beseft dat hij niet meer op zijn mooie ogen kan vertrouwen en volwassen moet worden.

Regisseur Jan Ole Gerster debuteert met deze film: eerder maakte hij een documentaire en werkte hij mee aan Good Bye, Lenin!

El Gusto is een documentaire van filmmaker Safinez Bousbia. Zij ontdekt in Algerije de muziek chaâbi, een combinatie van Andalusische, Berberse en Flamencomuziek. Ze probeert een orkest dat actief was in de jaren '50 weer bij elkaar te brengen.

Safinez Bousbia studeerde architectuur. Toen ze toevallig in aanraking kwam met chaâbi heeft ze haar leven volledig in het teken gezet van deze muziek en film.

Ginger & Rosa zijn twee onafscheidelijke vriendinnen die praten over liefde, seks, religie en politiek. Als in 1961 Cubacrisis uitbreekt, dreigt er een nucleaire oorlog. Dit drijft ook de twee vriendinnen uit elkaar.

Elle Fanning, die Ginger speelt, zagen we eerder in Super 8 en We Bought a Zoo.

We sluiten af met Midnight's Children: Twee kinderen worden geboren op het moment dat India onafhankelijk wordt van Groot-Brittannië. Ze groeien op in een totaal ander land dan hun ouders. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Salman Rushdie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.