compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 22: nieuw in de bioscoop

Speelweek 22: nieuw in de bioscoop

Het regent pijpestelen en wij weten bij BiosAgenda dan hoe laat het is: dan kan je beter de bioscoop in gaan! Deze week komen er vijf nieuwe films uit en ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. De film van de week is Maleficent.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Maleficent vertelt het verhaal van Doornroosje, vertelt vanuit het oogpunt van de boze heks. Wie was Maleficent eigenlijk en waarom deed ze wat ze deed? Ze was ooit een jonge prachtige vrouw maar door allerlei gebeurtenissen werd ze steeds meer verbitterd.

De rol van de boze heks Maleficent wordt gespeeld door Angelina Jolie. We zien haar tegenwoordig iets minder in films, waarschijnlijk omdat ze zich ook is gaan toeleggen op regisseren.

Leuk detail: de eerste versie van het verhaal van Doornroosje stamt uit het Italie van 1654 en verschilt nogal van latere versies. Maleficent kunnen we nu toevoegen aan dit rijtje.

Dan de komedie A Million Ways to Die in the West: Een mysterieuze vrouw gaat wonen in een typisch western stadje. Een bange boer wordt verliefd op haar maar dan komt haar man, een gevaarlijke gangster aan in het stadje. De hoofdrol wordt gespeeld door Seth MacFarlane, tevens regisseur van de film. Hem kennen we als de maker van Ted en Family Guy.

Dit is waarschijnlijk de eerste film die Seth Macfarlane heeft gemaakt waarin geen pratende dieren voorkomen.

We gaan verder met actie! Edge of Tomorrow is de nieuwste film van Tom Cruise: De aarde wordt aangevallen door aliens en de mensen lijken machteloos. Majoor William Cage sneuvelt al snel maar dan komt in een tijdlus terecht waardoor hij steeds in hetzelfde gevecht terecht komt. Hij wordt elke keer iets beter in het verslaan van de vijand.

Deze film is gebaseerd op de Japanse roman All You Need Is Kill van Hiroshi Sakurazaka uit 2004.

Enemy gaat over een leraar die op aanraden van zijn collega's een film huurt. In de film blijkt een exacte dubbelganger van hem te spelen. Al snel raakt hij geobsedeerd door deze dubbelganger. Ze ontmoeten elkaar en worden jaloers op elkaars leven.

Regisseur Denis Villeneuve maakte ook het sterke Prisoners. Ook in die film was Jake Gyllenhaal te zien. Die film werd echter later opgenomen dan Enemy maar veel eerder uitgebracht.

We sluiten af met het bijzondere Shirley: Visions of Reality: De actrice Shirley hoopt met haar rollen iets te kunnen veranderen aan de wereld. Ze is boos op de politieke situatie maar geeft de moed niet op. Ze wandelt door de jaren '30 t/m de jaren zestig en in beelden die zijn ontleend aan de schilderijen van Edward Hopper.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.