compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 23: nieuw in de bios!

Speelweek 23: nieuw in de bios!

Hebben jullie het ook zo warm? Ga dan naar de bioscoop! Daar hebben ze (meestal) airco! Er komen deze week vijf nieuwe films uit en de film van de week is Maggie's Plan.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Maggie is dertig die nooit een serieuze relatie heeft gehad. Dan ontmoet ze de charismatische, maar getrouwde John. De twee beginnen een affaire maar John blijkt later anders te zijn dan hij zich voordeed. Dat brengt Maggie tot een krankzinnig plan: hem terug krijgen bij zijn vrouw.

De rol van Maggie wordt gespeeld door Greta Gerwig die je kan kennen van Frances Ha.

Dan uit Frankrijk: Les ogres. Een theatergezelschap reist door heel Europa met hun Tjechov-stukken. De drama op en naast het toneel lopen dwars door elkaar heen. Als er een baby op komst is en een oude vlam terugkeert is het pas echt feest.

BiosAgenda sprak met regisseur Lea Fehner over deze film en dat interview lees je hier!

In Now You See Me 2 keren de vier illusionisten genaamd The Four Horseman terug om de praktijken van een zakenman te ontmaskeren. Ze moeten nog eenmaal een grote stunt uithalen om dit voor elkaar te krijgen.

In het eerste deel speelde Isla Fisher een van de hoofdrollen. Zij was zwanger tijdens de opnamen van deze film dus kon niet terugkeren. Daarom werd een nieuw personage geïntroduceerd, gespeeld door Lizzy Caplan.

Nog een sequel, The Conjuring 2. Ed en Lorraine Warren zijn weer terug voor een nieuw verhaal uit hun archieven. Ditmaal reizen ze af naar Londen waar ze een moeder met vier kinderen moeten helpen die wonen in een huis vol kwaadaardige geesten.

Patrick Wilson en Vera Farmiga keren terug voor de rollen van Ed en Lorraine.

We sluiten af met Kriterion: Sinds '45: een documentaire over hoe vlak na de oorlog de bioscopen Kriterion en Studio K wordt opgericht dat wordt volledig wordt geleid door studenten in een arbeiderszelfbestuur.

Naast de twee bioscopen bestaat het bedrijf uit een club en een restaurant, de Oppascentrale, het Eetcafé SKEK en een benzinepomp.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.