compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 27: nieuw in de bios!

Speelweek 27: nieuw in de bios!

Een wiskundige, een schildpad, zuipende jongeren, Tarzan: het is weer een bonte verzameling films in week 27. De film van de week is The Man Who Knew Infinity.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Deze film vertelt het verhaal van Srinivasa Ramanujan die als arme jongen opgroeide maar tot Cambridge werd toegelaten vanwege zijn briljante wiskundige inzichten. Het leven in Engeland valt niet mee voor hem maar hij wordt geholpen door zijn professor G.H. Hardy.

Deze film is gebaseerd op het echte leven van Srinivasa Ramanujan. Zijn biografie uit 1991 stond aan de basis van de film.

Dan het schitterende The Red Turtle: Een man lijdt schipbreuk en spoelt aan op een onbewoond eiland. Het eiland wordt bevolkt door krabben, vogels en schildpadden. Hij probeert van het eiland te ontsnappen maar een grote rode schildpad maakt hem dat onmogelijk. De ontmoeting met de schildpad zal zijn leven definitief veranderen.

Deze film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in het Un Certain Regard onderdeel.

Het is de eerste keer dat de Japanse studio Ghibli een niet-Japanse regisseur aanbiedt om een film te maken.

Lees ook onze vijfsterren recensie!

Totaal iets anders is The Legend of Tarzan, ook te zien in 3D. Tarzan leeft al jarenlang niet meer in de jungle maar woont in Engeland met zijn vrouw Jane. Hij wordt echter gevraagd om terug te keren naar de Congo als handels-afgezant. Hij wordt echter voor het karretje gespannen van een Belgische kapitein.

Renesse is deze week in het nieuws omdat de badplaats niet blij is met hoe het wordt afgeschilderd in de film. In de film adviseert de opa van Bas hem om zo snel mogelijk achter de vrouwen aan te gaan. Als hij sterft moet Bas zijn as uitstrooien in Renesse. Daar volgt hij het advies van zijn opa op en gaat probeert met zijn vrienden de meisjes te versieren.

Je kan ook naar The Purge: Election Year, het derde deel in de serie. Senator Charlene Roan is in de race voor het presidentschap en zij belooft The Purge af te schaffen. Aan voormalig politieman Barnes de taak om haar te beschermen tijdens the Purge!

We sluiten af met de leuke kinderfilm Casper en Emma op Safari (NL): Casper en Emma gaan naar Afrika! De moeder van Emma helpt haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Natuurlijk gaan opa en de trouwe knuffels mevrouw Konijn en Welpje ook mee.

Dit is de tweede film van Casper en Emma. Er is ook een populaire TV-serie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.