compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 28: nieuw in de bioscoop

Speelweek 28: nieuw in de bioscoop

Het hele land staat in het teken van voetbal maar er komen ook hele mooie films uit in de bioscoop. Deze week zijn het er zeven en de film van de week is The Fault in Our Stars.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Fault In Our Stars is gebaseerd op het boek De Weeffout in de Sterren van John Green. Een deel van deze film is in Amsterdam opgenomen. Het Amsterdamse bankje ging nog viral op internet omdat het was verwijderd. Door de interesse in deze film is het bankje teruggeplaatst.

Hazel en Gus zijn bijzondere tieners die een hekel hebben aan alles wat gewoon is. Ze vinden elkaar in de voorkeur voor cynische humor en ze zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie ontstond nadat ze elkaar hebben ontmoet op een praatgroep voor kankerpatiënten.

Erg leuk is Loenatik, te gek!: De vijf gekken uit Zonnedaal moeten terugkeren naar de maatschappij nadat de kliniek is opgeheven. Wanneer ze horen dat hun geliefde zuster Ten Hoeven is ontvoerd komen ze in actie. Ze gaan naar haar op zoek en dit leidt tot knotsgekke avonturen.

Dit is de tweede Loenatik film sinds de TV-serie. Eerder was Loenatik - de Moevie in de bioscoop te zien.

Dan een film die officieel 10 juli in première gaat maar al een hele week in de bioscoop te zien is: Transformers: Age of Extinction.

Een automonteur en zijn dochter doen een ontdekking die ervoor zorgt dat zowel de Autobots, de Decepticons en de Amerikaanse overheid achter hun aankomen.

We gaan naar Frankrijk voor Attila Marcel: Paul is 30 en kan sinds hij op jonge leeftijd zijn ouders verloor niet meer praten. Hij woont bij zijn tantes die hem beschermen tegen de buitenwereld. Dan krijgt hij van een buurvrouw een mysterieus drankje dat zijn oude herinneringen naar boven haalt.

In de film zijn verschillende liedjes te horen. Deze zijn allemaal gecomponeerd door de regisseur.

Mistaken for Strangers is een documentaire over de band The National: De band The National is op tournee en leadzanger Matt Berninger vraagt zijn broer Tom een documentaire te maken over de band. Naast het leven van de band krijgen we ook een inkijkje in de relatie en de verschillen tussen de twee broers.

Bijzonder is The Reunion: Anna Odell is een bekend kunstenaar en haar oude school organiseert een reünie. Anna wordt echter niet uitgenodigd. In deze film laat Anna zien wat er had kunnen gebeuren als ze wel op de reünie was geweest.

Deze film was op meerdere internationale filmfestivals in de wereld te zien. Zo draaide de film ook op het International Film Festival Rotterdam.

We sluiten af met het vijfde deel van de Step Up reeks: Step Up: All In. In alweer het vijfde deel uit de reeks volgen we de voorgaande Step Up sterren in de ultieme danscompetitie in Las Vegas, waarmee ze wel eens hun dromen tot werkelijkheid kunnen zien worden.

In deze film zien we meerdere personages uit de eerdere films terugkeren. Dit is daarmee een echte all-star film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.