compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 21-2 t/m 27-2
WEB | mobiel
Cold Pursuit
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 28: nu in de bioscoop

Speelweek 28: nu in de bioscoop

9-7-2015 Speelweek nummer 28 komt er aan en ook deze week hebben we weer een gevarieerde hoeveelheid films. Er komen deze week acht films en de film van de week is The One I Love.

Delen op facebook

In het mooie The One I Love staat het huwelijk van Sophie (Elisabeth Moss) en Ethan (Mark Duplass) op springen dus raadt een relatietherapeut aan om een weekendje weg te gaan. Het echtpaar reist af naar een prachtig landhuis met een zwembad en een tuinhuis. Daar aangekomen komen maken zowel Sophie als Ethan kennis met de ideale versie van de ander. Deze ideaalversies zijn echter dubbelgangers van henzelf. Onze redacteur was onder de indruk van de film. Lees hier zijn recensie!

Dan "Terminator: Genysis": in de toekomst raast er een brute oorlog tussen de mensheid en machines. John Conner (Jason Clarke) stuurt zijn vertrouweling Kyle Reese (Jai Courtney) terug in de tijd om zijn moeder te redden. Hij moet voorkomen dat John Conners moeder Sarah (Emilia Clarke) wordt vermoord, waardoor Conner zelf dus nooit geboren zou worden, maar de tijdlijn waarin Reese terecht komt is onherkenbaar.

Arnold Schwarzenegger is natuurlijk een stuk ouder dan de eerste keren dat hij de terminator speelde. In plaats van gebruik te maken van CGI om hem jonger te laten lijken, is er gekozen om in het script te schrijven dat het menselijke weefsel van de terminators ook kan verouderen.

Pim Wijers schreef een hele, hele lange recensie over de film. Die lees je hier!

Liefhebbers van de mode moeten naar Dior and I: In 2012 werd modeontwerper Raf Simons benoemd tot creatief directeur bij modehuis Dior. Op het moment dat hij werd aangesteld had hij nog acht weken de tijd om zijn eerste haute couture collectie voor Dior te ontwerpen en te maken. Dior and I volgt deze hectische reis.

Ken je die boeken van Enyd Blyton van de Vijf nog? De Vijf en de piratenschat is alweer de derde film die op die boeken is gebaseerd. De Vijf komen te weten over een oude piratenschat. Die schat zou wel eens de oplossing kunnen zijn om een vissersbaai te redden die dreigt te worden gekocht door projectontwikkelaar. De gangsters Nick en Cassi zijn echter ook op zoek naar de schat.

Totaal iets anders is La isla mínima: Het is 1980. In het diepe zuiden van Spanje wordt een klein dorpje opgeschrikt door een serie brute moorden op jonge meisjes. Twee rechercheurs worden belast met de taak om de dader te vinden. Maar de twee mannen zijn compleet verschillend en hebben de grootste moeite met de samenwerking.

Marketa Lazarová is een film uit 1967 en wordt vaak gezien als een van de beste Tsjechische films ooit gemaakt. Een kleine Tsjechische clan, die leeft van het beroven van reizigers, roept de toorn van de koning over zich af en zet zich schrap voor een militaire afstraffing.

La Meglio Gioventù is een film van 366 minuten die je in twee delen kan kijken. Kijk in de agenda dus altijd goed welk deel je bezoekt! La Meglio Gioventù is het verhaal van een Italiaanse familie, van het midden van de jaren '60 tot heden. De broers Nicola en Matteo delen dezelfde dromen totdat ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Nicola besluit psychiater te worden, Matteo geeft zijn studie op en meldt zich aan bij de politie.

We sluiten af met The Face of an Angel: Een regisseur krijgt de kans om een film te maken over een roemruchte moordzaak die zich afspeelde in Italië. Hij reist samen met een journalist die er een boek over schreef af naar dat land. Daar aangekomen blijkt er een mediacircus plaats te vinden rond de moord. De regisseur twijfelt steeds meer aan de schuld van de verdachte.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.