compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 39: nieuw in de bios!

Speelweek 39: nieuw in de bios!

We hebben een overvolle bak aan films deze speelweek met maar liefst elf films. En daar zit heel wat moois tussen. De film van de week is Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is de nieuwe film van Tim Burton, bekend van Edward Scissorhands en Beetlejuice.

Na de dood van zijn grootvader ontdekt Jake een geheim toevluchtsoord voor kinderen met speciale gaven: het weeshuis van Miss Peregrine (Eva Green). Het weeshuis lijkt zich buiten de tijd te begeven en Jake komt erachter dat veiligheid een illusie is. Jake moet uitzoeken wie hij is, wie hij kan vertrouwen en waar hij veilig is.

Dit is gebaseerd op een boek wat in Nederland is uitgebracht als De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en is geschreven door Ransom Riggs.

Dan de bijzondere documentaire Weiner. Een documentaire over de Amerikaanse politicus Anthony Weiner, die in opspraak raakte nadat hij compromitterende foto's van zijn zichzelf op internet plaatste. Twee jaar later stelt hij zich kandidaat als burgemeester van New York.

Deze documentaire werd zeer goed ontvangen op diverse filmfestivals. Zo won de film de Grand Jury Prize op Sundance.

Na de Amerikaanse release van deze film raakte Anthony Weiner nogmaals in opspraak door een zelfde soort incident. {url=https://www.biosagenda.nl/nieuws_weiner-recensie_6281.html]Lees ook de 4,5 sterren recensie van deze film![/url]

Leuk voor het hele gezin: Storks. Ooievaars bezorgden vroeger baby's maar tegenwoordig bezorgen ze pakketjes voor een grote internetwinkel. Junior is een van de beste bezorgers maar op een dag zet hij de babymaakmachine aan! Nu heeft hij een onwettige baby die hij moet zien te bezorgen.

Meer zin in wat actie? Ga dan naar Deepwater Horizon. Deze film vertelt het verhaal van het olieplatform Deepwater Horizon, dat in 2010 ontplofte en zorgde voor de grootste Amerikaanse olieramp ooit. In de film zien we hoe enkele mannen en vrouwen de levens van het personeel redde.

De echte Deepwater Horizon ontplofte op 20 april 2010. Het heeft meer dan vier jaar geduurd om alles op te ruimen. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Mark Wahlberg, bekend van komedies als Ted en de klassieker Boogie Nights.

De horrorfilm Don't Breathe wordt wereldwijd goed ontvangen. Een groep jongeren breekt in bij het huis van een rijke blinde man. Ze denken een goede buit te kunnen maken maar de man blijkt een seriemoordenaar te zijn. Nu moeten ze uit het huis zien te ontsnappen.

De film is ook op sommige plek te zien in combinatie met Blair Witch.

Dan de opener van het Nederlands Film Festival: De Held. Sara Silverstein verhuist van Los Angelos naar Nederland. Eenmaal in Nederland aangekomen komt ze op verschillende manieren in aanraking met geweld: ze wordt door een vreemde man aangevallen en er wordt bij haar ingebroken. Heeft dit te maken met het oorlogsverleden van haar vader?

Regisseur Menno Meyjes regisseerde eerder Het Diner en De Reünie.

Erg mooi is 24 Wochen. Na zes maanden zwangerschap komt een vrouw erachter dat haar ongeboren kind Downsyndroom en een hartafwijking heeft. Wat moeten zij en haar man nu doen? Kan haar kind een volwaardig leven lijden?

Julia Jentsch speelt de rol van de moeder. Eerder was ze te zijn in The Edukators.

In La tierra y la sombra keert een oude suikerrietboer terug naar zijn geboortedorp om te ontdekken dat hij er totaal vervreemd van is en dat het dorp op allerlei manieren bedreigd wordt, van de oprukkende industrialisatie als sociale catastrofes.

Deze film won de Zilveren Alexander tijdens de 56ste Film Festival van Thessaloniki.

Mathieu heeft in Le fils de Jean zijn vader nooit gekend: hij is het product van een one-night-stand. Op een dag krijgt hij een telefoontje uit Canada dat zijn vader is overleden. Hij besluit naar Canada te gaan om zijn broers te ontmoeten. Daar weet echter niemand van zijn bestaan. Mathieu bevindt zich in vijandelijke gebied.

The Other Side is een documentaire over de onderkant van de samenleving in Louisiana, verdeelt in twee groepen. Aan de ene kant heb je de drugsverslaafden, de dealers, de vergeten veteranen. Aan de andere kant heb je de militieleden die zich bezig houden met machinegeweren zodat ze in verzet kunnen komen tegen de overheid.

We sluiten af met de rerelease van Permanent Vacation van Jim Jarmusch. Een jonge nietsnut, gespeeld door Chris Parker, wandelt door New York op zoek naar de zin van het leven. Hij ontmoet tijdens zijn wandeling een keur aan bizarre personages.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.